Koripallo

Turku Basketball Academyn pelaajat tulevat Luostarivuoren liikuntapainotteisesta yläkoulusta, Kerttulin urheilulukiosta, Turun ammatti-instituutista ja korkea-asteen oppilaitoksista. Koripalloilijoita on kaikkiaan 52, joista suuri osa (30 urheilijaa) Luostarivuoren yläkoulusta luokilta 7-9. Harjoittelupaikkoina toimivat pääasiassa Samppalinnan palloiluhalli, Kupittaan urheiluhalli ja Turun Urheilupuisto.

Urheilulukion ja ammatti-instituutin koripalloilijat harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa. Urheilulukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat harjoittelevat kolmesti viikossa (ti, ke, to) ja muut neljä kertaa viikossa (ma-to). Harjoitukset alkavat kello 8:00 ja kestävät noin 75 minuuttia.

Toiminta pohjautuu yksilön kokonaisvaltaiseen eteenpäinviemiseen. Aamuharjoittelu on pyritty luomaan resurssien puitteissa mahdollisimman hyvin urheilijan tarpeita huomioon ottavaksi. Aamu- ja iltaharjoittelu on nivottu hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi, joka vie urheilijaa eteenpäin. Resurssien lisääntyminen ja akatemian muiden valmentajien hyödyntäminen ovat mahdollistaneet entistä yksilöllisemmän otteen valmentamiseen. Kiinteinä yhteistyökumppaneina ovat seura- ja maajoukkuevalmentajat.

Tavoitteet

  • henkilökohtaisten lajitaitojen sekä fyysisten ominaisuuksien kehittäminen
  • harjoitusmäärän kasvuun totuttautuminen
  • itseanalyysin oppiminen
  • urheilijana kasvaminen

Valmentajat

Kimmo Vyyryläinen, 040 707 9559

Jussi Räikkä, Nuorten Olympiavalmentaja, 040 515 9685

Harjoittelupaikat

Samppalinnan palloiluhalli

Kupittaan urheiluhalli

Turun Urheilupuisto