Koripallo

 

Turku Basketball Academyn pelaajat tulevat Luostarivuoren liikuntapainotteisesta yläkoulusta, Kerttulin urheilulukiosta, Turun ammatti-instituutista ja korkea-asteen oppilaitoksista. Koripalloilijoita on kaikkiaan 52 ja eniten tulee Luostarivuoren yläkoulusta: 30 urheilijaa, jotka jakaantuivat tasaisesti 7-9 luokille.  Harjoittelupaikkoina toimivat pääasiassa Samppalinnan palloiluhalli, Kupittaan urheiluhalli ja Turun urheilupuisto.

 

Urheilulukion ja ammatti-instituutin koripalloilijat harjoittelevat 3-4 krt viikossa. Urheilulukion 1. luokkalaiset harjoittelevat 3 krt viikossa (ti, ke to) ja muut 4 krt viikossa (ma, ti, ke ja to). Harjoitukset alkavat klo 8.00 kestävät n. 75 minuuttia.

 

Toiminta pohjautuu yksilön kokonaisvaltaiseen eteenpäinviemiseen. Aamuharjoittelu on pyritty luomaan resurssien puitteissa mahdollisimman hyvin urheilijan tarpeita huomioon ottavaksi.  Aamu- ja iltaharjoittelu on nivottu hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi, joka vie urheilijaa eteenpäin. Resurssien lisääntyminen ja akatemian muiden valmentajien hyödyntäminen ovat mahdollistaneet entistä yksilöllisemmän otteen valmentamiseen.  Kiinteinä yhteistyökumppaneina ovat seura- ja maajoukkuevalmentajat.

Tavoitteet

  • henkilökohtaisten lajitaitojen sekä fyysisten ominaisuuksien kehittäminen
  • harjoitusmäärän kasvuun totuttautuminen
  •  itseanalyysin oppiminen
  • urheilijana kasvaminen

 

Valmentajat

Kimmo Vyyryläinen, 040-707 9559

Jussi Räikkä, Nuorten Olympiavalmentaja 040-515 9685

 

Harjoittelupaikat

Samppalinnan palloiluhalli ja Kupittaan urheiluhalli