Fysioterapiapalvelut

superfysio.png

TOIMIPAIKAT JA AJANVARAUS

SUPERFYSIO p. 02 231 0333 Lemminkäisenkatu 20

(lähellä Kupittaan urheiluhallia)

Fhl SUPERIOR p. 02 248 6666  Eskonkatu 1

(Impivaaran JP-halli)

Fhl Superior ja Superfysio vastaavat fysikaalisen hoidon tukipalveluista Turun Seudun Urheiluakatemiassa.

Tukitoimiyhteistyö tarjoaa urheiluakatemian urheilijoille asiantuntevaa, monia nopeasti saatavia, opiskelijalle edullisia tukitoimia, kuten oheis-, korvaava- ja lisäharjoittelumahdollisuutta joko yhteistyöyritysten harjoitus- tai kuntosaleilla.

Palveluina urheilijoille on lisäksi mm. ennaltaehkäisevää, toipumisvaiheen ja palauttavaa lihashuoltoa, urheiluvammojen ja –vaivojen hoitoa ja kuntoutusta sekä lihaksiston tasapainon ja ryhdin ongelmien hoitoa ja kuntoutusta.

FYSIOTERAPIA ja KORVAAVA / ENNALTAEHKÄISEVÄ HARJOITTELU: Urheiluakatemian fysioterapeuttina toimii Ari "Allu" Alonen, joka vastaanottonsa lisäksi on mukana aamuvalmennuksessa Kupittaan urheiluhallissa tiistaisin klo 8-9.30, jolloin hän vetää korvaavan harjoituksen vammautuneille urheilijoille ja antaa kuntoutusvinkkejä.

SUPERFYSION VASTAANOTTO: Muista aikaa varatessasi mainita olevasi Turun Seudun Urheiluakatemian urheilija. Palveluista laskutetaan TSUAn erikoishinnoin. Huippuryhmän urheilijoille tarjolla on 10 maksutonta hoitokertaa vuosittain.

 

Tuki- ja liikuntaelimiston tutkimus ("lihastasapainokartoitus") / Superfysio

Tutkimus sisältää kaksi käyntikertaa. Ensimmäisellä käynnillä fysioterapeutti suorittaa perinpohjaisen tuki- ja liikuntaelimistön tutkimuksen (aiemmat vammat, liikkuvuus, lihastasapaino) ja antaa urheilijalle ohjeet harjoitteluun / jatkotoimiin. Toisella käynnillä (2-3 viikkoa myöhemmin) tarkistetaan tilanne ja annetaan ohjeet joiden mukaan urheilijan tulisi toimia pysyäkseen vammattomana ja kehittääkseen tuki- ja liikuntaelimistön heikkouksiaan ja myös vahvuuksiaan.

Tuki- ja liikuntaelimistön tutkimuksen lomake

Tutkimuksen hinta: 100€ (haastaja- ja huippuryhmälle 50€)

 

NUOREN URHEILIJAN LÄHTÖTASON KARTOITUS

Turun Seudun Urheiluakatemia toteuttaa yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa lihastasapainokartoituksia ja laboratoriopalveluja. Tutkimukset toteuttavat fysioterapia- ja bioanalyytikko-opiskelijat asiantuntijaopettajien valvonnassa.

Testeissä kartoitetaan urheilijan yksilöllisiä lihastasapaino- ja kehonhallintaominaisuuksia. Testaustilanteessa pääsääntöisesti kaksi fysioterapeuttiopiskelijaa suorittaa ryhtiä, nivelliikkuvuutta, lihasvenyvyyttä ja kehonhallintaa mittaavia testejä. Osa toiminnallisista testeistä videoidaan havainnoinnin helpottamiseksi. Testitulosten ja videoanalyysin perusteella urheilijalle (ja valmentajille) koostetaan lyhyt yksilöllinen palaute. Testaukset kestävät yhden urheilijan kohdalla n. yhden tunnin. Testit eivät ole fyysisesti rasittavia.

Testejä varten urheilija tarvitsee:

  • Urheilushortsit (mielellään lyhyet, polven yläpuolelle päättyvät)
  • T-paidan tai treenitopin (osa testeistä esim. ryhti tullaan havainnoimaan ilman t-paitaa)
  • Sisäliikuntakengät (osa testeistä suoritetaan ilman kenkiä)

Urheilijoista otetaan ohjattuna opiskelijatyönä laskimoverinäytteitä ja sydänfilmi. Tutkimukset eivät edellytä ravinnotta oloa. Urheilijoiden henkilötiedot ja tutkimustulokset tallennetaan sähköiseen potilastietojärjestelmään. Laboratoriotutkimusten tulokset toimitetaan Paavo Nurmi–keskuksen lääkärille, joka tulkitsee tulokset urheilijoille.

Asiantuntijaopettajien yhteystiedot:

Fysioterapia Kati Kulju kati.kulju@turkuamk.fi ja Annukka Myllymäki annukka.myllymaki@turkuamk.fi

Bioanalytiikka Raini Tuominen raini.tuominen@turkuamk.fi ja Heidi Kalve heidi.kalve@turkuamk.fi

SUOSTUMUSLOMAKE testeihin ja tulosten käyttöön

LABORATORIOTESTIEN JA EKG:N ESITIETOLOMAKE

 

superfysio.png

TOIMIPAIKAT JA AJANVARAUS

SUPERFYSIO p. 02 231 0333 Lemminkäisenkatu 20

(lähellä Kupittaan urheiluhallia)

Fhl SUPERIOR p. 02 248 6666  Eskonkatu 1

(Impivaaran JP-halli)