Ominaisuusvalmennus

Valmentajat

Jani Heino (valmennuspäällikkö, fysiikka-NOV)
040 969 6317, jani.heino@edu.turku.fi

 

Lauri Paalasmaa (valmennuskehittäjä)
050 330 4822, lauri.paalasmaa@edu.turku.fi

Sami Aalto (ominaisuusvalmennus, telinevoimistelu)
040 577 0400, sami.aalto@edu.turku.fi

 

 

Kalle Koskimäki (painonnoston tekniikat, voimavalmennus)
050 535 5856, kalle@kk-valmennus.fi

 

Ominaisuusvalmennusta tarjotaan urheilijoille, joille ei ole tarjolla oman lajin lajivalmennusta sekä lajivalmennuksessa oleville urheilijoille heidän tarpeidensa mukaan. Ominaisuusvalmennuksessa pyritään kehittämään urheilijoiden fyysisiä ominaisuuksia kokonaisvaltaisesti. Harjoitukset sisältävät keskivartalovoimaa, vartalon hallintaa, taitoharjoittelua (telinevoimistelu, painonnostotekniikat), koordinaatio- ja nopeusharjoittelua sekä kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelua.

Ominaisuusvalmennuksen harjoituksen sisällöt tiedotetaan urheilijoille ja heidän valmentajilleen/vanhemmilleen ennen kunkin jakson alkua.

Ennaltaehkäisevänä harjoitteluna tai loukkaantumisen jälkeen tarjotaan ominaisuusvalmennuksen oheisharjoitteena urheilufysioterapiapainotteista valmennusta Kupittaan urheiluhallissa kerran viikossa, keskiviikkoaamuisin kello 8:00-9:15, fysioterapeutti Ari Alosen johdolla. Urheilijoiden tulee sopia lajivalmentajan kanssa osallistumisesta tähän valmennukseen.


Ominaisuusvalmennuksen tavoitteet

  • Monipuolisuus, lajivalmennusta täydentävä ja ennaltaehkäisevä harjoittelu

  • Muiden lajien urheilijoilta oppiminen (lajien sekaryhmät)

  • Fyysisten ominaisuuksien kehittäminen kokonaisvaltaisesti

HUOM! Mikäli harjoittelet itsenäisesti, sinun tulee sopia ajankohdista ja sisällöistä aina etukäteen ominaisuusvalmentajan kanssa ja toimittaa kirjallinen harjoitussuunnitelma.
 

Harjoituspaikat

Kupittaan Urheiluhalli
Kupittaan Palloiluhalli
Liikuntakeskus Alfa