På ungdomsverksamhet Zabadak, som öppnades i början av året i de ungas konst- och aktivitetshus Vimma, är det officiell invigning och öppet hus fredagen den 4 mars.

Vi välkomnar alla nuvarande och tidigare Zabadakbesökare samt alla som är intresserade av Zabadaks verksamhet till kvällens öppna hus. På programmet står bland annat välkomstord av direktören för ungdomstjänster Annina Lehtiö-Vainio, ett inlägg av riksdagsman Stefan Wallin om vikten av svenskspråkig ungdomsverksamhet och en hälsning från polisen. Dessutom berättar avdelningschefen för ungdomstjänsterna Kerstin Paananen och kuratorn Marko Winter om den kommande historiken över ungdomslokalen.

– Det här är ett utmärkt tillfälle också för vårdnadshavare att komma och bekanta sig med personalen, lokalerna och verksamheten. Jag vill vara med om att utveckla en aktiv och mångsidig verksamhet för de unga, säger Mika Harjula som flyttade till Åbo från Sverige för åtta år sedan och som i januari började som handledare på Zabadak.

Det händer mycket under våren

Under våren utlovas på Zabadak bland annat läger, spelevenemang, teaterbesök samt olika slags besök, workshoppar och filmkvällar.

Handledarna Mika Harjula och Kaarina Ruusuvirta-Okur som arbetar på Zabadak vill också aktivt uppmuntra ungdomarna att utveckla idéer till egna projekt och evenemang.

År 2016 är ett jubileumsår för ungdomsarbetet i Åbo som fyller 70. Kvällen med öppet hus på Zabadak ingår i jubileumsårets officiella program.

Öppet hus på svenska ungdomsgården Zabadak i de ungas konst- och aktivitetshus Vimma fredagen den 4 mars kl. 17–20. Välkomna!