Betalningssättet av kartor i anslutning till Åbo stads byggnadslov kommer att utvidgas. Åbo genomför tillsammans med Trafiksäkerhetsverket och Lantmäteriverket det nationella pilotprojektet suomi.fi-betalningstjänst. Pilotprojektets första skede börjar 12.10.2017 och kunderna vid Åbo stads Fastighetsaf-färsverk kan betala bygglovskartor för tilläggsbyggandet på nätet som debet-, kredit- eller nätbetalning.

Beställning och betalning av karta sker i en separat pilottjänst. I samband med genomförandet av pilotprojektet kostar bygglovskarta B 40 € för nät- och kortbetalare, då det normalt kostar 100 €. Det lägre priset gäller till slutet av år 2017. I den separata pilottjänsten finns ingen faktureringsmöjlighet.

Kunderna kan betala bygglovskarta B för tilläggsbyggandet med såväl kredit- och debetkort som med de mest vanliga bankernas nätbankskoder. Av kreditkorten är Visa och Mastercard i bruk. När kartan betalats levereras den inom tre arbetsdagar till den e-postadress som uppgetts i samband med beställningen.

Efter avslutat pilotprojekt förenas möjligheten att betala på nätet med den redan existerande karttjänsten. Under åren 2017-2018 kommer de nya nätbetalningssätten att så småningom utvidgas till de övriga nätbetalningstjänsterna i Åbo.

Här kan du beställa tilläggsbyggarens bygglovskarta B:

Nätbetalningens pilottjänst (kort- och nätbetalning, 40 €)

Kartors beställningstjänst (räkning, 100 €)

Ytterligare information:
www.korttiturvallisuus.fi/Verkossa/Todentamispalvelut/
www.korttiturvallisuus.fi/Verkossa/Maksaminen-CreditDebit--kortilla/

suomi.fi-betalning

Nätbetalningstjänsten är fastställd som en av tjänsterna i lag om produktion av vissa av förvaltningens gemensamma stödtjänster för e-tjänster 571/2016. Kommunerna är skyldiga att använda betalning-tjänsten i sina nätbetalningar. Övergången till betalning-tjänster kommer att ske gradvis under de närmaste åren.