Taekwondo

Turussa toimii Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskus, joten Turun Seudun Urheiluakatemian taekwondovalmennus on maan huipputasoa. Tunnetuin taekwondo-urheilijoista on Lontoon olympialaisissa viidenneksi sijoittunut Suvi Mikkonen. Akatemian päivittäisvalmennuksessa harjoittelee useita muitakin maamme kärkinimiä, kuten Tanja Pasanen, Roosa Närhi, Olli Siltanen, Niko Saarinen ja Frans Salmi. Yhteensä valmennuskeskuksessa harjoittelee lähes 40 lahjakasta urheilijaa.

 Tavoitteet

  • totuttautuminen kahdesti päivässä tapahtuvaan harjoitteluun
  • totuttautuminen nousujohteiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun
  • itsenäisen harjoittelun ja harjoittelun seurannan oppiminen
  • tärkeimpien lajiominaisuuksien kehittäminen ja lajitaidon kehittäminen
  • kestävän pohjan luominen aikuisiän urheilu-uraa varten
  • yhteistyön kehittäminen yli lajirajojen urheiluakatemian muiden toimijoiden kanssa

Toteutus

Aamuharjoitukset järjestetään joko taekwondosalilla tai Kupittaan Urheiluhallissa. Harjoitusten rooli on joko fyysisten ominaisuuksien kehittäminen tai palauttavat harjoitteet. Iltaharjoitukset ovat aina taekwondosalilla ja iltaisin harjoitellaan lajitekniikkaa. Valmennuskeskuksella on käytössä elektroniset otteluvälineet, mikä mahdollistaa ajanmukaisen valmentautumisen.

Toiminnassa pyritään siihen, että muiden maiden kilpakumppaneille ei anneta tasoitusta, vaan asioita pyritään tekemään maailman parhaalla tavalla. Suunnitelmallista päivittäisharjoittelua täydennetään leiritysjaksoilla. Keskeisiä yhteistyömaita ovat Ruotsi, Espanja ja Venäjä.

Valmentaja

Jarkko Mäkinen, Nuorten Olympiavalmentaja, 050 442 8839
jarkkomail@gmail.com
 

Harjoittelupaikat

Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskus
Kamppailukeskus Budokwai, Uhrilähteenkatu 2

Kupittaan Urheiluhalli

Liikuntakeskus Alfa