Vuoden Turkulaiseksi 2014 on valittu ravintoloitsija Erik Mansikka. Toiseksi perinteikkäässä kisassa nousi kiekkoikoni Saku Koivu ja kolmannen sijan vei syöpätutkija Johanna Ivaska.

Mansikka sai 33 prosenttia kaikista annetuista äänistä eli huikeat 4 453 ääntä, Koivua kannatti 3 320 turkulaista ja Ivaskalle kertyi 2 270 ääntä. Johtotroikka erottui kirkkaasti muista ehdokkaista yli 10 000 äänellä; kaikkiaan kisassa annettiin 13 500 ääntä.

Uusin Vuoden turkulainen, Erik Mansikka (28) nousi valtakunnalliseen julkisuuteen voitettuaan Hell’s Kitchen -kokkikisan vuonna 2013. Samana vuonna Mansikka valittiin myös Vuoden kokiksi. Mansikka avasi Turkuun erittäin suositun Kaskis-ruokaravintolan vuonna 2014 ja on ollut keskeisesti mukana kehittämässä Turusta todellista gourmet-kaupunkia.

- Erik Mansikka on erinomainen valinta Vuoden turkulaiseksi. Hän on omalla työllään ja persoonallaan tehnyt Turkua tunnetuksi valtakunnallisesti ja tuonut aivan oman mausteensa turkulaiseen ravintolaelämään, kaupunginjohtaja Aleksi Randell kiittelee.

 

Erik Mansikka valittiin vuoden turkulaiseksi 2014
mansikka5.jpg, by Samu Valleala

"Kaskiss my Turku"

- Turkulaiset ovat mahtavaa ravintolakansaa ja rohkeita kokeilemaan uusiakin juttuja, mikä palvelee erityisesti pienyrittäjyyttä. Turkulaiset osaavat arvostaa käsityötä ja laatua. Uskomaton kunnianosoitus turkulaisilta, Erik Mansikka riemuitsee voitoistaan.

Vuoden Turkulaiselle työskentely Turussa on itsestäänselvyys:

- Mies voi lähteä Turusta mutta Turku ei miehestä. Ei ollut mitään muita vaihtoehtoja. Kotikaupungin ruokaskenen kehittäminen on aina ollut itselle tärkeää. Lupaan, että teen positiivista turkulaisuutta tunnetuksi Kaskiksen ja Vuoden Turkulaisuuden avulla rennolla meiningillä. Kaskiss my Turku.

Toiseksi kisassa sijoittui legendaarinen jääkiekkoilija Saku Koivu ja kolmannen sijan vei Turun yliopiston syöpätutkija Johanna Ivaska. Kisassa olivat mukana myös Turun telakka, Lauri Tähkä, Matti ja Teppo, Bayer Turku, Tom Niinimäki, Benjamin ja Aleksi Valavuori. Kilpailussa annettiin yhteensä yli 10 000 ääntä.

 

 

Erik Mansikka valittiin vuoden turkulaiseksi 2014
mansikka6.jpg, by Samu Valleala
Mansikka on yksi Kiss My Turku -kasvoista

Erik Mansikka on myös yksi tämän vuoden Kiss my Turku -kasvoista. Uusien Kiss my Turku  julisteet tulevat Turun katukuvaan kesäkuussa. Kiss my Turku on Visit Turun palkittu matkailumarkkinointikampanja, jonka tunnetut henkilöt suosittelevat Turkua ja kertovat omista lempipaikoistaan kaupungissa.

Vuoden Turkulainen valittiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Äänestyksessä etsitään kaupunkia myönteisesti esiin tuonutta henkilöä tai yhteisöä. Kisan järjestävät Turun kaupunki, Radio City, Yle Turku ja Kaupunkilehti Turkulainen. Tittelin ovat aiemmin voittaneet mm. Pekka Hyysalo (2013), Juhani Tamminen (2012), Michael Monroe (2011) ja Marja Tyrni (2010).

 

Erik Mansikka valittiin vuoden turkulaiseksi 2014
mansikka1.jpg, by Samu Valleala.
Kaupunginosa/Alue: