Kaupunginvaltuusto päätti, että neuvoa antavaa kansanäänestystä toriparkista ei järjestetä äänin 35 - 30, tyhjiä 2.

Turun kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 2.3.2015. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa seuraavia asioita:

Kaupunginvaltuuston III varapuheenjohtajan valitseminen

Kaupunginvaltuusto on 26.1.2015 päättänyt valita kaupunginvaltuuston puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan. Kaupunginvaltuustolle on tehty esitys kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 1 §:n muuttamisesta siten, että kaupunginvaltuustolle valittaisiin kolme varapuheenjohtajaa.

Kaupunginvaltuusto päättää valita III varapuheenjohtajaksi valtuutettu Pirjo Rinteen (vas).

Kansanäänestyksen järjestäminen Turun toriparkista

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtiselle on jätetty 19 valtuutetun allekirjoittama kuntalain 54 §:n 2 momentin mukainen pyyntö kutsua kaupunginvaltuusto koolle päättämään neuvoa-antavan kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä Turun toriparkista.

Kaupunginvaltuusto päätti, että kansanäänestystä ei järjestetä äänin 35 - 30, tyhjiä 2.

Katedralskolanin teknisen peruskorjauksen hankekuvauksen hyväksyminen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Katedralskolanin teknisen peruskorjauksen hankekuvauksen.

Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa siten, että ensimmäisen vaiheen kustannukset 7,3 M€ sekä arkeologiset kaivaukset katetaan talous-arvioon 2015 varatusta määrärahasta ja että liikuntasalin osalta suunnitelma ja rahoitus käsitellään erikseen kustannusarvion valmistuttua.

C.O. Malmin ja Hannunniitun koulujen yhdistäminen ja Runosmäen koulun lakkauttaminen

Kaupunginvaltuuston hyväksymässä Sivistystoimialan palveluverkossa 2015 - 2020 esitetään Runosmäen koulusta luopumista sekä Hannunniitun ja C.O. Malmin koulujen hallinnollista yhdistämistä.

Kaupunginvaltuusto päätti, että C.O. Malmin ja Hannunniitun koulut yhdistetään 1.1.2016 lukien Hannunniitun kouluksi ja että Runosmäen koulu lakkautetaan 1.8.2015 lukien.

------

Kaupunginvaltuuston kokouslähetykset näkyvät osoitteessa www.turku.fi/kaupunginvaltuusto, johon kokoukset myös jäävät näkyviin taltiointeina. Twitterissä valtuustokeskustelua käydään tunnisteella #tkuvaltuusto.

Suorat lähetykset ja sosiaalisen median hyödyntäminen ovat osa Turun kaupungin toimintatapaa, jolla halutaan lisätä kuntalaisvaikuttamista ja osallistaa ihmisiä entistä enemmän.