Turun hallinnoimia lupia voi ostaa jatkossa kalakortti.com-palvelun kautta. Turun kaupungin kalastusluvalla voidaan kalastaa Turun omistamilla kalastusalueilla, Aurajokea lukuun ottamatta.

Turun kaupungin kalastusluvan voi ostaa netistä. Yleiskalastuslupien ostaminen netistä on ollut mahdollista vuoden alusta lähtien. Turun hallinnoimia lupia voi ostaa www.kalakortti.com-palvelusta.

Turun kaupungin kalastusluvalla voidaan kalastaa Turun omistamilla kalastusalueilla, Aurajokea lukuun ottamatta. Turun kalastusalueilla voidaan kalastaa myös läänikohtaisella vieheluvalla. Tällöin kaupungin lupaa ei erikseen tarvita. Kaupungin kalastuslupa on läänikohtaista viehelupaa halvempi, mutta se oikeuttaa kalastamisen vain kaupungin vesialueilla. Kaupungin lupa on ruokakuntakohtainen eikä sisällä vaparajoitetta, paitsi siian ongintaa varten lupa on henkilökohtainen ja kattaa enintään kolme vapaa. Valtion kalastuksenhoitomaksu on suoritettava myös kalastettaessa Turun kaupungin kalastusluvalla.

Lupia voidaan ostaa toistaiseksi myös Ympäristötoimialan asiakaspalvelusta (Puolalankatu 5, 2 krs. klo 9-15). Maksuvälineeksi kelpaa vain käteinen.

Aurajoen kalastuslupien myynti säilyy entisellään.

Asiasanat: