Maailman puhtaimman juomaveden maassa pullotetun veden vienti on vain murto-osa tuonnin määrästä. Lounaisrannikon vesiverkosto haluaa nyt muuttaa tilanteen panostamalla tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Kaikkiaan yli 60 lounaissuomalaista vesialan osaajaa kokoontuu 8.9.2015 keskustelemaan aiheesta järjestettävään Vesifoorumiin.

Mikä vesiverkosto?

  • Lounaisrannikon vesiverkoston toimijat ovat Pyhäjärvi-Insituutti, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turku Science Park Oy ja Prizztech.
  • Vesiverkoston toiminta on osa Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin kaupunkien välistä Loura-yhteistyötä.

Maailman puhtaimman juomaveden maassa pullotetun veden vienti on vain murto-osa tuonnin määrästä ja uusiutuvista pohjavesivarannoista arviolta kuudennes käytössä. Lounaisrannikon vesiverkosto haluaa nyt muuttaa tilanteen panostamalla tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Korkeakoulujen ja yritysten välistä yhteistyötä tiivistämällä alalle tavoitellaan nyt uutta, kestävää kasvua. Lounais-Suomen vesialan tutkimusorganisaatioiden verkosto tarjoaa yrityksille apua tutkimus- ja kehittämistoimintansa tueksi sekä EU:n rahoitusohjelmien hyödyntämiseksi.

Alueen vesialan osaajat kokoontuvat tiistaina 8.9.2015 toista kertaa järjestettävään Vesifoorumiin. Puheenvuorot avaavat monipuolisesti näkökulmia aiheeseen niin tutkimusorganisaatioiden, yritysten kuin rahoittajien näkökulmasta.

– Vesi ja sen tärkeys on megatrendien megatrendi, ja vedestä tullee tulevaisuuden öljy – jotain mistä taistellaan ja joka tulee luomaan suuria omaisuuksia. Suomen vesiteknologia on huippuluokkaa, ja kun tämä vielä saadaan yhdistettyä moderniin innovaatioajatteluun, vain taivas (tai merenpohja) on rajana, tilaisuuden pääpuhuja professori Alf Rehn visioi.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Anne Paavolainen Turun yliopistosta. Tilaisuuden avaa Turun kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman.

Vesifoorumin järjestelyjä on tuettu EU:n rahoittamasta Baltic Flows-hankkeesta.