Turun ammatti-instituutin kasvatti, Suomen ainoa WordSkills-mitalisti, Pekka Tuukkanen, vierailee vanhassa opinahjossaan Juhannuskukkulan koulutalossa ja kannustaa tulevaisuuden osaajia maanantaina 28.9.2015 klo 8.30.

Aamupäivän aikana on luvassa koulutuksen ajankohtaistietoa. Koulutuspäällikkö Timo Mäkilä kertoo tämän päivän ammatillisesta koulutuksesta ja siitä, miksi ammattioppilaitoksessa opiskelu kannattaa. Turun ammatti-instituutin kilpailutoiminnan koordinaattori Olavi Lähteinen kertoo kilpailumenestyksestä vuosien varrella.

Turun ammatti-instituutti järjesti viime toukokuussa Taitaja2015-tapahtuman yhteistyössä seitsemän muun alueen ammatillisen oppilaitoksen kanssa. Erivärisiä mitaleita Turkuun on kansallisista ja kansainvälisistä Taitaja-kilpailuista vuosien varrella tullut yli 70, ja viime keväänäkin Turun Taitaja2015-kilpailuista yhteensä 11 kappaletta. Viimeisin mitali tuli tänä syksynä Brasilian WordSkills-kilpailuista, kun Pekka Tuukkanen voitti pronssia tietokoneet ja verkot –lajissa. Mitali oli Suomen ainoa Brasilian MM-kisoissa.

Mistä erityisesti Turun ammatti-instituutin Kukkulan koulutalon menestys kumpuaa?

Talossa on tekemisen meininki ja opetus on korkeatasoista, mikä näkyy hyvänä läpäisyprosenttina. Kukkulan koulutalossa on ymmärretty, että kouluun tullaan valmistumaan eikä viettämään aikaa. Oppilaitoksella on pitkät perinteet, hyvä henki ja henkilökunnan vaihtuvuus on olematonta. Nuorten valmentamiseen on satsattu - Taitaja-kilpailuihin on osallistuttu jo viime vuosituhannella.

Juhannuskukkulalla voi opiskella monen lajin taitajaksi, tutuimpia koulutalon tutkintoja ovat sähköasentaja, automaatioasentaja, ICT-asentaja ja elektroniikka-asentaja, lisäksi Juhannuskukkulalta voi valmistua graafisen alan ja laboratorioalan asiantuntijaksi. Lähes jokaiselta Juhannuskukkulan alalta on valmistunut ainakin kansallisen tason Taitaja-mitalisteja.