Noin 50 Vähäheikkilä-Hirvensalo-alueen kotihoidon asiakasta omaisineen kokoontui sunnuntaina syyspäivän viettoon kolmen ruokalajin lounaan merkeissä Uittamon seurakuntakotiin. Idean keksinyt ja lounaan tarjonnut kalaliike Herkkunuotta on tuttu Kauppahallista.

Myös tilat saatiin käyttöön ilman kustannuksia. Kotihoidon työntekijät taas olivat mukana huolehtimassa kuljetuksista. Kutsut kaikille alueen kotihoidon asiakkaille painettiin myös hyväntekeväisyys mielessä. Kun mukana on näin paljon hyvää mieltä, päivä ei voi olla muuta kuin onnistunut.

– Koko henkilökunta lähti empimättä mukaan päivään, kun sitä ehdotin sunnuntaista ja vapaapäivästä välittämättä, kertoo Herkkunuotan kauppias Johan Hellsten.

– Halusimme olla tänä vuonna tukemassa ja tuomassa hyvä mieltä iäkkäille kalaisan lounaan merkeissä. Ensin mietimme onnistuisiko päivän järjestäminen esimerkiksi jossain turkulaisessa vanhainkodissa, mutta tällä tavalla se oli helpompi toteuttaa.

– Kun aikanaan kysyin palvelutalossa asuneelta isoisältäni, mitä hän haluaisi syödä, vastaus oli aina ”tuoretta kalaa”.  Ehkä voimme nyt tarjota kotihoidon asiakkaille ei ihan joka päivä tarjolla olevaa herkkua, Hellsten lisää.

Hän toivoo, että muutkin innostuisivat järjestämään vastaavia tai ideoimaan uudenlaisia tapahtumia ja tuomaan hyvää mieltä monelle pienellä vaivalla.

   

Pääruokana tarjoiltiin lohta sitruuna-perunapyreen ja vaahdotetun valkoviinikastikkeen kera

– Tartuin heti mahdollisuuteen, kun siitä kuulin. Ja päivä oli superonnistunut, kiittelee Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoidon palveluesimies Katri Tolonen.

Ja työntekijät olivat myös heti innolla mukana ja tarjoutuivat muun muassa olemaan kuljetusapuna, että kaikki mukaan haluavat asiakkaat ja omaiset pääsevät lounaalle.

– Meille henkilökunnalle päivä tarjosi myös hyvän mahdollisuuden jutella asiakkaiden ja heidän omaistensa kanssa ja saada palautetta, Katri Tolonen vielä lisää.