Turun kaupungin jouluilmeessä 2015 on historiallinen tunnelma. Kuvausmalleiksi pyydetyt lapset saivat kuvitella itsensä kuningatar Kristiinan aikaan ja tulkita modernin version tiernapojista.

Kaupungin joulun tuo tyttökuningas ja tiernapojat

  • The Girl King -elokuvan ensi-ilta on Turussa ke 9.12. ja muualla Suomessa pe 11.12. 
  • Pukuloistoa Tyttökuningas-elokuvasta -näyttely jatkuu 6.3.2016 asti Turun linnassa.
  • Joulukaupunki Turun ilmeen on suunnitellut Satumaa Family Business ja valokuvat otti kuvaajapari Simelius & Simelius.
  • Puvut järjestyivät kuvauksiin Länsi-Suomen elokuvakomission Puvustamosta.

Turkulaiset mallit Peter, 7 v, Nuppu, 6 v, ja Jasper, 10 v, asettautuvat kuvattaviksi. Studion suuri koko ja erikoiset vaatteet keräsivät ihmetystä.

– Kuvassa ei oikeasti lauleta, vaan me esitetään. Oikeasti me huudettiin niin lujaa kuin pystyttiin että jee! Kuvasta tuli mun mielestä tosi hyvä, koska siinä näkyy sellainen hienous, Nuppu kertoo tyytyväisenä.

– Sain olla ensimmäistä kertaa kuninkaallinen ja se sopi minulle. Mulla oli kaksi ritaria siinä, mutta ei me siellä mitään seurusteltu, tyttökuningas Nuppu valaisee kuvaustilannetta.

Valokuvaaja Nana Simelius innostui kovasti uudenlaisesta tulkinnasta tiernapojista.

– Kuvausmallit löysimme tuttavapiiristä ja vaatteet lainasimme Länsi-Suomen elokuvakomission Puvustamosta, Simelius kertoo.

Vaatteet pienenivät ja  vaihtoivat väriä

Monet elokuvan vaatteista on tehty aikuisille. Onneksi elokuvan pääosan esittäjä on vain 160 senttiä pitkä, joten vaatteet pystyttiin muokkaamaan lapsille sopiviksi kuvauksia varten.

Kuvassa Peter on knihti. Hänellä on päällään Tyttökuningas-elokuvan pikku-Kristiinan vartijan puku. Puku on mustaa samettia kultaisin nauhakoristein. Peterillä on kuvassa aito miekka. Tähtipoika Jasperilla on päällään hovipalvelijan eli paasin puvun liivi.

Nupulla on päässään Kristiinan kruunu, joka on tehty Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopistossa metallipajan koruosastolla. Valmistaja on metalliartesaani Inkeri Pyötsiä. Viitan alla oleva airuenauha kuului kenraali Formidablen upseerin pukuun. Alkuperäinen sininen viitta muutettiin kuvankäsittelyssä punaiseksi.                                                                                                  

Oikeaa kuvausta lapset harjoittelivat puhelimen Snapchat-applikaation avulla availemalla suuta isoksi hassujen ohjeiden mukaisesti. Kuvassa näkyi, että suusta tulisi sateenkaaria ja se oli kaikista lapsista erityisen hauskaa. Kuvaustilanteen alkaessa jännitys oli tipotiessään ja kaikki lapset heittäytyivät rohkeasti rooleihinsa.

– Lapset eivät tunteneet toisiaan ennestään, mutta tulivat heti hyvin juttuun. Tämä roolitus onnistui yli odotusten. Jokainen mallilapsi on uniikki kasvo kertomaan modernin tiernapoikien ja -tytön tarinan, Simelius kertoo.

Asiasanat: