Turun ammatti-instituutti ja Suomen urheiluopisto ovat ensi syksynä aloittamassa 20 opiskelijan koulutuksen liikuntaneuvojiksi. Koulutus on ylioppilaspohjainen ja opintoaika on kaksi vuotta. Opetus tapahtuisi osittain Vierumäellä, osittain työssäoppimispaikoissa Turun seudulla.

Liikuntaneuvojia koulutetaan tällä hetkellä 11 urheiluopistossa. Yksikään niistä ei sijaitse Varsinais-Suomessa, vaikka liikunta-alan ammattilaisten työllisyysmahdollisuuksia pidetään Varsinais-Suomessa hyvinä.

Turun ammatti-instituutti on neuvotellut Suomen Urheiluopiston kanssa koulutuksen järjestämisestä. Koulutuksen toteutustapa tulee olemaan mielenkiintoinen. Opiskelijat ovat koulutuksen alusta lähtien noin kaksi päivää viikosta työssäoppimassa. Näin hyödynnetään laajennetun työssäoppimiskokeilun tuloksia käytäntöön. Opetus tapahtuisi osittain Vierumäellä, osittain työssäoppimispaikoissa Turun seudulla. Turun ammatti-instituutilla on tarjota tilat, välineet ja opettajat.

– Koulutuksella on tarkoitus lisätä paikallisesti nuoria kiinnostava ja työllistävä ala Turussa toteutettavaksi koulutukseksi, toteaa Turun ammatti-instituutin koulutuspäällikkö Kalle Ojanen.

Turun ammatti-instituutin nykyistä koulutustarjontaa ei tarvitse karsia.