Turun ammatti-instituutin liiketalouden ja tietotekniikan yksikössä järjestettiin 4.12.2015 itsenäisyyspäiväjuhla koulun opiskelijoille, henkilökunnalle ja yhteistyötahoille. Tämänvuotisen juhlan teemana oli Sauna, Sisu ja Sibelius- suomalainen identiteetti.

Koululounaalla voitiin jo aistia suomalaisuutta, kun keittiön väki oli loihtinut tarjolle maittavaa karjalanpaistia lisukkeineen. Liikuntasali oli tupaten täynnä juhlaväkeä, kun Suomen liput liehuivat salissa juhlavasti.

Juontajien Joonan ja Casandran tervetulosanojen jälkeen Laura Sipponen esitti tunnelmallisen kappaleen ”Suomi sydämessä”. Juhla oli valmis alkamaan. Opiskelijoiden puheenvuoron käytti Tomi Harju, joka puheessaan kitti menneitä sukupolvia siitä työstä mitä ovat tämän päivän suomalaisten hyväksi tehneet.  
– Me teemme saman tuleville polville, kiteytti Harju puheensa lopuksi.

Juhlapuhujana oli tällä kertaa mediapersoona Juhani Tamminen. Tunteikkaassa puheessaan, Tamminen korosti menneiden sukupolvien työtä. – Suomi on rakennettu hyvin meille suomalaisille. Suomalaisia kunnioitetaan osaavana ja vastuullisena kansana kaikkialla maailmassa. Olemme rakentaneet nykyisen hyvinvointimme kovalla työllä ja uhrauksilla. Nyt eletään vaikeita aikoja mutta, Me emme anna periksi.

Tamminen korosti nuorille kuulijoilleen tavoitteiden asettamisen merkitystä: – Ellei Sinulla ole selkeää tavoitetta elämässäsi, se valuu yllättävän helposti hukkaan. Muistakaa myös joukkuepelaamisen taito elämässä ja etenkin työelämässä.

– Oppikaa heittämään kaikki peliin ja antakaa poikittaista mailaa vastoinkäymisille. Unelmoikaa ja uskokaa unelmiinne. Kapula on nyt teillä. Te olette Team Finland 98 vuotta, lopetti Tamminen esityksensä.

Koulutuspäällikkö Olli Pietilä taas muistutti puheenvuorossaan toisten arvostamisesta ja myös itsensä arvostamisesta. Tilaisuudessa jaettiin myös Turun kauppaoppilaitoksen tuki ry:n stipendit joka luokan kahdelle opiskelijalle. Lisäksi jaettiin viisi työssäoppimisen stipendiä. Tilaisuus päättyi juhlavasti Maamme-lauluun ja yhteiseen kahvihetkeen ja kakkutarjoiluun.Kuva

Kuva: Laura Sipponen esiintyi ammatti-instituutin itsenäisyyspäivä juhlassa kappaleella "Suomi sydämessä".
 
Kuva:  Juhani Tamminen oli kutsuttu juhlapuhujaksi.