OAJ Varsinais-Suomen alueyhdistyksen ammatillinen jaosto on valinnut vuoden 2015 varsinais-suomalaiseksi ammatilliseksi opettajaksi autotekniikan lehtorin Heikki Solinin Turun ammatti-instituutista.

Valinnan perusteina oli mm., että Heikki Solin on ammatillisesti aktiivinen, opiskelijoiden ja työkavereiden arvostama, yhteisöllinen toimija. Heikki on hyvä joukkuepelaaja, joka pyrkii auttamaan joukkuettaan, eikä pyri saavuttamaan henkilökohtaista glooriaa. Hän myös kysyy toisten mielipiteitä ja kuuntelee. Heikillä on opetusvuosia takana jo toistakymmentä, hän kykenee sisällyttämään muiden mielipiteitä omaan ajatteluunsa kiitettävästi. Heikki palkitsee hyvästä yhteistyöstä niin opiskelijoita, kuin kollegoja. Häneltä saa apua ja hyviä tekoja ilman, että hän odottaisi vastapalvelusta. Tämä edistää opiskelijoiden ja työyhteisön ilmapiiriä sekä vuorovaikutussuhteita. Heikki Solin on osoittanut aktiivisuutta muun muassa omatoimisella kouluttautumisella tutkinto-opiskelijana (Ylempi AMK) sekä osallistumalla erilaisille työnantajan järjestämille kursseille.

Valinta tehtiin tänä vuonna viidettä kertaa. Yhdistyksillä on mahdollisuus ehdottaa keskuudestaan parhaaksi katsomaansa henkilöä. Ammatillisen opettajan valinnalla pyritään lisäämään ammatillisen koulutuksen näkyvyyttä Varsinais-Suomessa. Valitun henkilön tulisi olla ammatillisesti aktiivinen, opiskelijoiden ja työkavereiden arvostama, yhteisöllinen toimija yms.