Tämänvuotisen valmistujaisjuhlan teemana oli valo ja samaisella valoisalla mielellä pystyttiin valmistuneet lähihoitajat lähettämään odottavaan työelämään.

Valmistujaisjuhla oli tänä jouluna erityisen merkityksellinen, sillä valmistuneiden joukossa oli mukana ensimmäistä kertaa myös tutkintonsa osittain oppisopimuksella suorittaneita nuoria. Valmistuvien joukossa oli myös Bovallius- ammattiopistosta todistuksensa saavia, jotka olivat suorittaneet tutkinnon osia lähihoitajatutkinnosta.  

–Tänään valmistuu osaajia liki kaikilta osaamisaloilta joita lähihoitajakoulutuksessa tarjoamme, iloitsi koulutuspäällikkö Kalle Ojanen juhlapuheensa aluksi. Ojanen lainasi puheensa lopuksi Steve Jobsia: –Työ muodostaa suuren osan elämästä. Voit olla tyytyväinen vain, jos teet loistavaa työtä ja se onnistuu niin, että rakastat työtäsi. Ellet rakasta, etsi jotain muuta, älä tyydy mihinkään muuhun. Sekin on sydämen asia. Tiedät, kun löydät sen. Olette valinneet alan josta eivät työt lopu. Olkaa rohkeita, sillä teissä on tulevaisuus.

Tunteellisten musiikkiesitysten jälkeen oli vuorossa varsinainen stipendien ja todistusten jako. Jokainen valmistuva sai myös ruusun Super-ammattiliiton antamana. Turun oppisopimus muisti Suomen ensimmäisiä nuorten oppisopimuksella valmistuneita lähihoitajia. Lähihoitajiksi valmistuneet antoivat Heidi Moision johdolla lähihoitajan lupauksen. Lupauksessa kiteytyi hyvin toisista huolehtimisen periaate sekä eettisen toiminnan periaatteet. Se oli samalla lupaus inhimillisyyden puolesta.

Valmistuvien opiskelijoiden puheenvuoron käytti Pauliina Pirilä:
–Lähihoitajan ammatti tarjoaa monia reittejä elämälle. Tässä ammatissa ei tarvitse tykätä kaikista reiteistä, vaan meillä on mahdollisuus valita, mitä me todella haluamme tehdä. Meille on myös annettu mahtavat eväät jatkaa opiskeluja, koska monet asiat lähihoitajan ammatissa ovat sellaisia, joita jokainen tarvitsee varmasti jossain elämänsä vaiheessa. Meidän on hyvä muistaa että parasta kiitosta työstämme saamme tyytyväisiltä asiakkailta ja heidän kiitollisesta hymystä.

Tilaisuus päättyi tunteikkaasti Joulumaa kappaleeseen, joka laulettiin yhteislauluna.