Tammi-helmikuussa kisataan ympäri Suomea finaalipaikoista Taitaja- ja TaitajaPLUS-semifinaaleissa. Taitajan lajiohjausryhmät viimeistelevät samaan aikaan finaalitehtäviä ja arviointikriteerejä. Myös Turun ammatti-instituutissa valmistaudutaan lähestyviin semifinaaleihin jo innolla.

Turun ammatti-instituutin kilpailutoiminnan koordinaattori Olavi Lähteinen kutsui Peltolan koulutalon auditorioon kaikki yli 70 semifinaaleihin lähtevää nuorta opettajineen. Turun ammatti-instituutti on mukana yhteensä 31. lajissa, joten lähes kaikissa mahdollisissa.

Avauspuheenvuorossaan Lähteinen muisteli aiempien vuosien hyvää kilpailumenestystä:
- Olimme vuonna 2015 pisteissä toiseksi paras oppilaitos Suomessa.

Kilpailutoiminnasta huippuosaajaksi

Omaa näkemystään kilpailutoimintaan antoivat tilaisuudessa oppilaitospappi Atte Airaksisen haastattelussa kokeneet kilpailijat Mikaela Lindqvist ja Niko Kinnunen.

Paikalla oli myös Turun 2015 taitajakisojen Taitajien taitaja Emeliina Papinniemi. Imatralainen Papinniemi on viime vuonna muuttanut työn perässä Turkuun. Hänen mukaan kilpailutoiminnassa mukana olo on yksi keino opiskelijan henkilökohtaisen kehittymisen tukemiseen. Se on väylä kehittyä ammatin huippuosaajaksi ja syventää ammattitaitoa ja omaa osaamista. Kilpailutoiminta tuo myös iloa ja vaihtelua sekä mahdollistaa oman osaamisen vertailemista toisiin opiskelijoihin kansallisesti ja jopa kansainvälisesti.

– Minulle se on tuonut myös hyvän työpaikan Turussa ja paikan Suomen kokkimaajoukkueessa, Papinniemi kiteyttää.

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen toivotti semifinaaleihin lähteville hyvää onnea ja menestystä:
– Muistakaa olla ylpeitä omasta osaamisestanne ja nauttikaa myös itse kilpailusta. Kilpailutoiminnassa mukana olemalla saatte varmasti lisää kokemusta ja oppia matkalla ammattilaisuuteen.

– Sitoutumista ja sietämistäkin tarvitaan matkalla ammattilaiseksi, evästi Immonen lopuksi.

Taitaja2016 selviää Seinäjoella

Taitaja2016-kilpailut järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 10.5.–12.5.2016. Kilpailijat finaaliin valitaan semifinaaleissa, joita järjestetään 18.1.–6.2.2016 ympäri Suomea noin sata. Pääosa tämän keväisistä semifinaaleista on Helsingin seudulla. Semifinaalitapahtumien järjestäminen on hyvää harjoitusta pääkaupunkiseudulle, sillä Helsinki järjestää Taitaja2017 tapahtuman keväällä 2017.

Turun ammatti-instituutti toivottaa menestystä kaikille tämän keväisiin semifinaaleihin matkaaville ammatti-instituutin opiskelijoille!

Taitaja2016 tilaisuuteen saapui 70 semifinaaleihin lähtevää nuorta.
 
Emeliina Papinniemi kertoi omista kilpailukokemuksistaan.