Puropellon koulussa alkaa Uuden vuosituhannen koulu -hanke 12.2.2016. Huhtikuulle kestävän hankkeen aikana kaksi seiskaluokkaa opiskelee kokonaisuuksia, joita ei ole sidottu perinteisiin oppiaineisiin – he keskittyvät esimerkiksi ystävyyteen, vaaralliseen elämään ja sisustukseen.

Hankkeen aikana oppilaat työskentelevät kahdeksan viikon ajan tiimeissä.  Heille annetaan viikon alussa ongelma, jota he ratkaisevat viikon ajan.  Ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan perinteisiä oppiaineita, mutta myös rajoja ylittävää ajattelua ja ryhmän yhteistä ponnistelua.  Tukenaan ryhmillä on jatkuvasti 2–3 opettajaa, mutta oppilaiden on tarkoitus ottaa itse vastuu ongelman ratkaisemisesta.  Viikon lopussa oppilaat antavat ja saavat palautetta sekä kokoavat kuluneen viikon saavutuksista noin15 minuutin suoran lähetyksen koulun verkkosivuille http://blog.edu.turku.fi/puris/.

Koulun on kyettävä muuttumaan maailman muuttuessa. Uuden opetussuunnitelman vastaus tähän on ainerajat ylittävä oppiminen niin peruskoulussa kuin lukiossakin.  Puropellon koulu haluaa olla mukana uudistamassa koulua ja on siksi tehnyt kovasti työtä, jotta helmikuussa alkava hanke tarjoaisi jotain uutta kouluun.  Opetushallitus on myöntänyt Puropellon koululle avustuksen hankkeeseen.