Turun ammatti-instituutin tarjoilijaopiskelijat Leila Favakehi ja Tuomas Syväoja voittivat taidokkaalla suorituksellaan hopeaa. Kokit Anni Peräkylä ja Aatu Kannisto voittivat pronssia herkullisilla ja näyttävillä annoksillaan.
Kuvassa:   Hopeaa voittaneet tarjoilijaopiskelijat Leila Favakehi ja Tuomas Syväoja sekä pronssia voittaneet kokkiopiskelijat Aatu Kannisto ja Anni Peräkylä.

Kokkiopiskelijoiden taidokas menu

Kokkiopiskelijoiden kilpailutehtävänä oli valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka valmiiksi annetuista pääraaka-aineista: muikuista, raavaan sisäpaistista ja omenoista.

Alkuruoka

  • muikkupihvejä, yrttimajoneesia
  • pikkelöityjä juureksia
  • peruna- ja punajuurilastuja sekä omenavinaigrettessä rucolaa.

Pääruoka

  • ylikypsää ja revittyä härkää maustettuna timjamilla sekä valkosipulilla
  • rosèpaistettua paistia, herne- perunapyreetä
  • paahdettua bataattia, viinikastiketta sekä haudutettua sipulia.

Jälkiruoka

  • omenafondant
  • inkivääripannacottaa
  • creme patissieria, omenagranitea ja pralinea
     

Kokonaisuus ratkaisi tälläkin kertaa, eli maku, tekniikka sekä työskentelyn siisteys.

– Joukkueiden kaikki annokset olivat hyvin tasalaatuisia, ja taso oli mielestäni hyvä. Annoksista ei voinut etukäteen päätellä, että kuka saisi suurimmat pisteet. Mieltäni lämmitti kovasti se, että Anni ja Aatu tekivät parhaan suorituksensa juuri kilpailuissa. Monesti harjoituksissa menee hyvin, mutta kilpailujännityksessä moni asia menee pieleen. On ollut hienoa seurata heidän kehitystään harjoituksissa, toteaa kokkiopiskelijoita kilpailuun valmentanut Turun ammatti-instituutin lehtori Daniel Lemberg.

Tarjoilijoista huokui ilolla ja sydämellä tekeminen

Tarjoilijaopiskelijoiden kilpailuun sisältyi tarjoilu- ja asiakaspalvelutehtäviä, show-pöydän kattaminen sekä viinien tunnistaminen, menukortin valmistamista, servettitaitoksia ja erilaisia laskutehtäviä.

Kilpailijoiden piti kattaa show-pöytään kahdelle hengelle kristallihääpäivän kattaus. Asiakaspalvelutehtävässä alkuruoaksi annosteltiin borssikeitto, pääruoan porsaanfilee transeerattiin salissa ja vatitarjoiltiin asiakkaille ja jälkiruoaksi tarjoiltiin Porvoon kuuluisaa Runebergintorttua lautasannoksena.

Tarjoilijaopiskelijoita valmentaneen Turun ammatti-instituutin lehtorin Niina Vahteran mielestä kilpailu oli tasaväkinen ja jännittävä.
Leila ja Tuomas saivat positiivista tuomaripalautetta saumattomasta yhteistyöstä ja hyvästä vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. He kertoivat palvelun lomassa asiakkailleen mm. viineistä ja Runebergintortusta ja heistä huokui ilolla ja sydämellä tekeminen.

 

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat kilpailivat suomenmestaruuksista Porvoossa 16. - 17.3.2016. Molemmissa lajeissa kilpailtiin pareittain. SM-kilpailuun osallistui 9 tarjoilijajoukkuetta ja 8 kokkijoukkuetta. Kilpailijoita oli hotelli-ja ravintola-alan opetusta antavista ammatillisista oppilaitoksista Porvoosta, Espoosta, Helsingistä, Lahdesta, Kuopiosta, Porista, Turusta ja Jyväskylästä.