Turun ammatti-instituutti saa elokuussa uudet tilat yrittäjyyskasvatuksen kehittämiselle Datacityn A-rapusta, aivan tulevan Vierailukeskuksen vierestä. Yrittäjyyden kampuksesta tehdään helposti muunneltava monipuolinen kohtaamispaikka.

Ammatillisen nuoriso- ja aikuiskoulutuksen yrittäjyyskasvatus halutaan tuoda yksien seinien sisälle, jotta eri alojen opiskelijoilla on kohtaamispaikka, jossa uudet ajatukset ja innovaatiot saavat virrata vapaasti. Samalla yrittäjyyden opettamiselle ja valmentamiselle luodaan uudenlaiset mahdollisuudet, jossa toteuttaa ammatillista koulutusta.

Tilaan on suunnitteilla yrittäjyysvalmennuksen tiloja, joissa kaikkien kuuden koulutalon osaajat pääsevät kokeilemaan yrittäjyyttä aidossa ympäristössä ja saavat tuntumaan siihen, miten oma idea kantaa ja mitä kaikkea yrittäjyyteen liittyy.

Kampuksesta tulossa monipuolinen ja muunneltava

Yrittäjyyden kampuksesta tehdään helposti muunneltava monipuolinen kohtaamispaikka. Tiloihin on tulossa hyvinvointikeskus, jossa kauneudenhoitoalan opiskelijat pystyvät tarjoamaan asiakastöitä, samoin kuin hyvinvoinnista huolehtivat lähihoitajaopiskelijatkin.

Kampukselle tulevat muunneltavat valmennustilat sopivat monimuotoiseen yrittäjyyden oppimiseen tiimeissä ja esimerkiksi innovaatio- ja yrittäjyysleirien järjestämiseen. Tiloissa voidaan myös järjestää työpajoja, joissa esimerkiksi vaatetusalan tai metallialan opiskelijat esittelevät osaamistaan.

Kaiken keskellä toimii kahvila, joka mahdollistaa hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoille uudenlaiset mahdollisuudet pop up -kahvilatoimintaan tai tapahtumien järjestämiseen. Kampuksen yhteyteen muuttaa myös yli yksivuotiaille lapsille suunnattu kerhotila Puuhapirtti, jossa lapsia leikittävät lähihoitajaopiskelijat.

Kampus innostaa nuoria yrittäjyyteen

Tavoitteena on, että tiloissa nähdään nuoria yrittäjyydestä innostuneita opiskelijoita aamusta iltaan kehittämässä osaamistaan ja tarttumassa ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin yhdessä oman alansa tai jonkin toisen alan opiskelijan kanssa. Kampuksen oivallinen sijainti mahdollistaa myös saumattoman yhteistyön alueen muiden toimijoiden kuten Potkurin, AMK:n ja SparkUpin kanssa.

Tilojen konkreettinen suunnittelu alkaa maaliskuussa ja kaikki yrittäjyyskasvatuksen kehittämisestä kiinnostuneet pyydetään mukaan suunnittelutyöhön.