Turku on täynnä tapahtumia, joihin tarvitaan lisäkäsiä auttamaan erilaisissa tehtävissä. Tarjolla on monenlaista kiinnostavaa puuhaa ja aitiopaikka suurtapahtuman järjestämiseen. Lisäksi voit kerryttää arvokasta työkokemusta ja solmia uusia tuttavuuksia.

Paavo Nurmi Games ja Festival (3.-5.6.2018)

Ensimmäiset Paavo Nurmen Kisat järjestettiin 1957 ja siitä lähtien perinne on jatkunut lähes katkeamattomana. Viime vuonna vietettiin kisojen 60-vuotisjuhlaa.

Tapahtumaan tarvitaan vapaaehtoisia mm. kilpailutoimintoihin, mediatehtäviin, turvallisuuteen, myynti- ja asiakaspalveluihin, lääkintään ja anti-dopingiin sekä stadionin tekniseen toteutukseen. Hyvä juttu, jos sinulla sattuu olemaan vaikkapa järjestyksenvalvojakortti, hygieniapassi, anniskelupassi tai ensiapukoulutus. Vapaaehtoisille on luvassa Karhun toimitsijapaketti, lämmin ruoka kisapäivänä, halutessa työtodistus ja tapahtuman päätteeksi kiitostilaisuus. Tehtävät sijoittuvat pääosin Paavon Sporttipäivästä 3.6. itse kisapäivään, mutta rakennustoimintoihin tarvitaan apuvoimia jo edeltävällä viikolla.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi.

Gymnaestrada (7.-10.6.2018)

Gymnaestrada on suuri voimistelufestivaali, joka kerää alan harrastajat pitämään yhdessä hauskaa neljän vuoden välein. Viimeksi tapahtuma järjestettiin Helsingissä 2015, tänä vuonna Turussa järjestettävään tapahtumaan odotetaan 10 000 osallistujaa ja useita tuhansia katsojia.

Vapaaehtoisvoimia kaivataan asiakaspalvelussa ja myynnissä, kuljetuspalveluissa, kulunvalvonnassa, liikenteenohjauksessa, ensiavussa, ohjelma-avustuksessa, rakentamisessa ja purkamisessa, ruokailu- ja siivouspalveluissa, somistuksessa ja viestinnässä.

Jokaiselle talkoolaiselle tarjotaan ruuat, vapaaehtoispassi, paita, todistus ja mahdollisuus osallistua kiitostilaisuuteen. Yöpyminen ei ole ongelma, kaikille vapaaehtoisille järjestetään maksullinen koulumajoitus hintaan 25€ sisältäen aamupalat.

Iloiseen joukkoon pääset täältä.

Ensiavun SM-kilpailut (15.-16.6.2018)

Punaisen Ristin järjestämissä SM-kilpailuissa mittelevät sekä tulevat ensiavun taitajat että jo alalla kannuksensa ansainneet ammattilaiset.

Yleisten avustustehtävien lisäksi (rakentaminen, purkaminen, kuljettaminen, muonittaminen, ohjaaminen) tapahtumaan haetaan potilaita ja tuomareita.

Potilaana sinun tulee esittää roolia saamiesi ohjeiden mukaan. Tässä pääset toteuttamaan itseäsi kerrankin kunnolla, revitteleminen on vähintään toivottavaa. Perjantaina potilaille tarjotaan perehdyttämistä ja lauantaina pääsee tositoimiin.

Tuomariksi sovit, mikäli hallitset ensiavun ja olet valmis tuomaroimaan tasapuolisesti. Vielä parempi juttu, jos sinulla on ensiaputoimintaan liittyvää koulutuskokemusta.

Hyppää mukaan.

Keskiaikaiset markkinat (28.6.-1.7.2018)

Vuoden 2017 keskiaikaisten markkinoiden kävijämäärä oli huikea 163 000. Odotukset ovat kovat tänäkin vuonna, ja vapaaehtoisten työpanos on kultaakin kalliimpi. Tarjolla on monenlaista tekemistä puitteiden rakentamisesta muonitushuollon kautta näyttelemiseen. Tässä jos jossain on oiva tilaisuus heittäytyä hulluttelemaan estradille ja löytää juuri sinussa asuva keskiaikainen ihminen.

Talkoohaku Keskiaikaisille markkinoille avautuu lähiaikoina.