Hakeminen toisen asteen urheiluoppilaitokseen

HAKU TAPAHTUU KEVÄÄN YHTEISHAUSSA

Urheiluoppilaitoshaku 2023

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa.

Valtakunnallinen yhteishaku alkaa 21.2.2023 ja päättyy 21.3.2023.
 Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemman hakuohjeet löytyvät sivustolta.

Hakiessasi urheilulukioon, ammatilliseen urheiluoppilaitokseen tai urheilupainotteiseen lukioon urheilulinjalle tulee sinun täyttää Opintopolku-palvelussa Urheilijan lisäkysymykset.

Täytä hakupalvelussa ensin hakukohteet. Jos haet toisen asteen oppilaitokseen, jossa on urheilulinja (esimerkiksi urheilulukion, ammatillisen urheiluoppilaitoksen tai urheilupainotteisen lukion urheilulinjalle), aukeaa sinulle automaattisesti hakukohteiden alle Urheilijan lisäkysymykset. Jotta voit päästä hakemaasi oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun vastata urheilijan lisäkysymyksiin.

Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen Urheiluoppilaitosten hakulomake on poistunut käytöstä, eikä sillä voi enää hakea urheiluoppilaitokseen.

Varmista aina hakuohjeet, aikataulu ja mahdollisesti vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan. Jatkuvasta hausta saat tarkemmat ohjeet ammatillisen oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta.
 

TOISEN ASTEEN URHEILUOPPILAITOSTEN VALINTAPÄIVÄ 13.4.2023

Kaikkien toisen asteen urheilulinjoille hakevien on suoritettava fyysisiä ominaisuuksia mittaavat yleistestit. Yleistestien sisältöön pääset tutustumaan tällä sivulla.

Testit järjestetään Kupittaan urheiluhallilla 13.4.2023 (Tahkonkuja 5, 20520 Turku)

Testejä varten mukaan kannattaa varata sisäliikuntavarusteet, hyvät kengät, pientä evästä ja juotavaa. Tee omatoiminen alkulämmittely ennen testejä.

Tutustu testeihin tarkemmin tämän linkin kautta