Fysioterapiapalvelut

superfysio.png

TOIMIPAIKAT JA AJANVARAUS

SUPERFYSIO
02 231 0333

Lemminkäisenkatu 20
(lähellä Kupittaan urheiluhallia)

Fhl SUPERIOR
02 248 6666 

Eskonkatu 1
(Impivaaran JP-halli)

Fhl Superior ja Superfysio vastaavat fysikaalisen hoidon tukipalveluista Turun Seudun Urheiluakatemiassa.

Tukitoimiyhteistyö tarjoaa urheiluakatemian urheilijoille asiantuntevaa, nopeasti saatavilla olevaa ja opiskelijalle edullista tukitoimintaa, kuten oheis-, korvaava- ja lisäharjoittelumahdollisuutta joko yhteistyöyritysten harjoitustiloissa tai kuntosaleilla.

Palveluina urheilijoille on lisäksi mm. ennaltaehkäisevää, toipumisvaiheen kuntoutusta ja palauttavaa lihashuoltoa, urheiluvammojen ja –vaivojen hoitoa sekä lihaksiston tasapainon ja ryhdin ongelmien hoitoa.

FYSIOTERAPIA ja KORVAAVA / ENNALTAEHKÄISEVÄ HARJOITTELU: Urheiluakatemian fysioterapeuttina toimii Ari "Allu" Alonen, joka vastaanottonsa lisäksi on mukana aamuvalmennuksessa Kupittaan urheiluhallissa tiistaisin kello 8:00-9:30, jolloin hän vetää korvaavan harjoituksen vammautuneille urheilijoille ja antaa kuntoutusvinkkejä.

SUPERFYSION VASTAANOTTO: Muista aikaa varatessasi mainita olevasi Turun Seudun Urheiluakatemian urheilija. Palveluista laskutetaan TSUAn erikoishinnoin. Huippuryhmän urheilijoille tarjolla on 10 maksutonta hoitokertaa vuosittain.

 

Tuki- ja liikuntaelimiston tutkimus ("lihastasapainokartoitus") / Superfysio

Tutkimus sisältää kaksi käyntikertaa. Ensimmäisellä käynnillä fysioterapeutti suorittaa perinpohjaisen tuki- ja liikuntaelimistön tutkimuksen (aiemmat vammat, liikkuvuus, lihastasapaino) ja antaa urheilijalle ohjeet harjoitteluun / jatkotoimiin. Toisella käynnillä (2-3 viikkoa myöhemmin) tarkistetaan tilanne ja annetaan ohjeet joiden mukaan urheilijan tulisi toimia pysyäkseen vammattomana ja kehittääkseen tuki- ja liikuntaelimistön heikkouksiaan ja myös vahvuuksiaan.

Tuki- ja liikuntaelimistön tutkimuksen lomake

Tutkimuksen hinta: 100€ (haastaja- ja huippuryhmälle 50€)

 

NUOREN URHEILIJAN LÄHTÖTASON KARTOITUS

Turun Seudun Urheiluakatemia toteuttaa yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa lihastasapainokartoituksia ja laboratoriopalveluja. Tutkimukset toteuttavat fysioterapia- ja bioanalyytikko-opiskelijat asiantuntijaopettajien valvonnassa.

Testeissä kartoitetaan urheilijan yksilöllisiä lihastasapaino- ja kehonhallintaominaisuuksia. Testaustilanteessa pääsääntöisesti kaksi fysioterapeuttiopiskelijaa suorittaa ryhtiä, nivelliikkuvuutta, lihasvenyvyyttä ja kehonhallintaa mittaavia testejä. Osa toiminnallisista testeistä videoidaan havainnoinnin helpottamiseksi. Testitulosten ja videoanalyysin perusteella urheilijalle (ja valmentajille) koostetaan lyhyt yksilöllinen palaute. Testaukset kestävät yhden urheilijan kohdalla noin tunnin. Testit eivät ole fyysisesti rasittavia.

Testejä varten urheilija tarvitsee:

  • Urheilushortsit (mielellään lyhyet, polven yläpuolelle päättyvät)
  • T-paidan tai treenitopin (osa testeistä esim. ryhti tullaan havainnoimaan ilman t-paitaa)
  • Sisäliikuntakengät (osa testeistä suoritetaan ilman kenkiä)

Urheilijoista otetaan ohjattuna opiskelijatyönä laskimoverinäytteitä ja sydänfilmi. Tutkimukset eivät edellytä ravinnotta oloa. Urheilijoiden henkilötiedot ja tutkimustulokset tallennetaan sähköiseen potilastietojärjestelmään. Laboratoriotutkimusten tulokset toimitetaan Paavo Nurmi–keskuksen lääkärille, joka tulkitsee tulokset urheilijoille.

Asiantuntijaopettajien yhteystiedot:

Fysioterapia: 
Kati Kulju, kati.kulju@turkuamk.fi
Annukka Myllymäki, annukka.myllymaki@turkuamk.fi

Bioanalytiikka:
Raini Tuominen, raini.tuominen@turkuamk.fi
Heidi Kalve heidi.kalve@turkuamk.fi

 

SUOSTUMUSLOMAKE testeihin ja tulosten käyttöön

LABORATORIOTESTIEN JA EKG:N ESITIETOLOMAKE

 

superfysio.png

TOIMIPAIKAT JA AJANVARAUS

SUPERFYSIO
02 231 0333

Lemminkäisenkatu 20
(lähellä Kupittaan urheiluhallia)

Fhl SUPERIOR
02 248 6666 

Eskonkatu 1
(Impivaaran JP-halli)