Taekwondo

Valmentaja

Jarkko Mäkinen
Nuorten Olympiavalmentaja (NOV) 
050 442 8839
jarkkomail@gmail.com

 

Harjoittelupaikat

Kamppailukeskus Budokwai, Uhrilähteenkatu 2

Kupittaan Urheiluhalli
Liikuntakeskus Alfa

Valmennus

Turussa toimii Suomen Taekwondoliiton valtakunnallinen valmennuskeskus. Turun Seudun Urheiluakatemian taekwondovalmennus on siis maan huipputasoa ja päivittäisvalmennuksessa harjoittelee suurin osa maamme kärkinimistä.  Valmennuksesta vastaa Nuorten Olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen, joka toimii myös aikuisten maajoukkueen päävalmentajana. Valmennuksessa on mukana myös aikuisten maajoukkueen kakkosvalmentaja Roosa Närhi sekä voima- ja nopeusvalmennukseen erikoistunut Arto Lehtokari.

Yläkoulu ja toinen aste

Peruskouluikäisten lahjakkuuksien valmentautumisesta huolehtivat käytännössä alueen urheiluseurat. Hakeutumista valmennuskeskukseen suositellaan urheilijan siirtyessä peruskoulusta toiselle asteelle. Taekwondourheilijoita opiskelee sekä Kerttulin urheilulukiossa että Turun ammatti-instituutissa. Yhteistyö näiden oppilaitosten kanssa on aktiivista ja urheilemiselle on todella hyvät olosuhteet. 

Toisen asteen aikana urheilijat osallistuvat arkiaamujen harjoituksiin tyypillisesti 3-4 kertaa viikossa. Lukion tehoryhmään valituilla urheilijoilla arkiaamuihin mahtuu parhaimmillaan jopa kuusi harjoitusta ja heillä on mahdollisuus hyödyntää monia Urheiluakatemian asiantuntijoita.

Korkea-aste

Korkeakouluissa opiskeleville kansainvälisen tason urheilijoille on tarjolla ammattimaiset harjoitusolosuhteet. Parhaille urheilijoille erilaiset asiantuntijapalvelut muodostavat tärkeän osan päivittäistä valmentautumista. Akateemisten opintojen onnistumisen kannalta on tärkeää tehdä yksilöllinen etenemissuunnitelma, jossa on otettu kilpailu- ja harjoituskaudet huomioon.

 Tavoitteet

  • Totuttautuminen kahdesti päivässä tapahtuvaan harjoitteluun
  • Totuttautuminen nousujohteiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun
  • Itsenäisen harjoittelun ja harjoittelun seurannan oppiminen
  • Tärkeimpien lajiominaisuuksien kehittäminen ja lajitaidon kehittäminen
  • Kestävän pohjan luominen aikuisiän urheilu-uraa varten
  • Yhteistyön kehittäminen yli lajirajojen urheiluakatemian muiden toimijoiden kanssa