Kerttulin urheilulukion opiskelija Vili Halava kruunattiin Suomen laudatur-menestyjäksi, sillä hän kirjoitti parhaan tuloksen syksyllä valmistuneista: seitsemän laudaturia ja yhden eximian

Kerttulin urheilulukion opiskelija Vili Halava kruunattiin Suomen laudatur-menestyjäksi, sillä hän kirjoitti parhaan tuloksen syksyllä valmistuneista: seitsemän laudaturia ja yhden eximia. Vilin päivät eivät kulu kuitenkaan pelkästään koulu penkillä, sillä hän soutaa tavoitteellisesti ja oli voittamassa mm. alle 23-vuotiaiden SM-kultaa kaksikossa vuosi sitten.

Onnistuneiden yo-kirjoitusten salaisuudeksi Vili paljastaa oppitunneilla kuuntelun. "Oli tärkeää olla tunneilla hereillä, jotta oppii mahdollisimman paljon ja näin tuntien ulkopuolella on aikaa panostaa urheiluun." Ylioppilaskirjoituksiin Vili luki myös, mutta kuulemma sen verran, että asiat tuli opittua. Lukeminen ainoastaan ”lukemisen ilosta” ei soutajan harrastuksiin kuulu.

Kysyttäessä oliko urheilun ja opiskelun yhdistäminen haastavaa, Vili vastaa lyhyesti, mutta kauniisti ”ei”.  Lukion suorittaminen 3,5 vuodessa antoi hyvää aikaa kaikkien oppiaineiden omaksumiseen sekä urheiluun panostamiseen. Seuraavana tavoitteena Vilillä on opiskelupaikan nappaaminen haaviin keväällä ja syksyllä yliopiston penkin kuluttaminen. Urheilussa Vili kertoo salamyhkäisesti haluavansa ylittää itsensä!