Taekwondon hallitseva maailmanmestari Christian Kamphuis kannustaa kaikkia lähtemään mukaan Nuorelle siivet –haasteeseen!

Nuorelle siivet –kampanjan avulla kerätään varoja Suomen urheiluakatemioiden yläkouluikäisten koulupäivän aikaistan valmennusta varten. Valmennuksen avulla saadaan myös entistä terveempiä nuoria, jotka tavoitteellisen urheiluharrastuksen ohella hoitavat myös kouluasiat kunnialla. Kampanjaan lahjoitettavat varat on mahdollista kohdistaa tietyn alueen urheiluakatemian toimintaan.

”On hienoa, että tällainen kampanja on laitettu alulle, jotta kaikille nuorille on mahdollisuus urheilla sekä kehittyä mahdollisesti huippu-urheilijaksi”, kommentoi taekwondon hallitseva maailmanmestari Christian Kamphuis. Christian voitti miesten Beach Taekwondon maailmanmestaruuden vuonna 2018 freestyle-liikesarjojen yksilösarjasta sekä miesten ryhmäsarjasta. Ryhmässä hän kilpailee yhdessä Frans Salmen ja Olli Siltasen kanssa. Tällä hetkellä Christian valmistautuu kuukauden päästä Turkissa käytäviin taekwondon euroopanmestaruuskilpailuihin. Tavoitteena kilpailuihin on asetettu mitalit molemmista sarjoista: freestyle-liikesarjojen yksilösarjasta ja ryhmäsarjasta.

Christian on muuttanut Turkuun vuosi sitten lääketieteen opintojen perässä. Myös loistavat harjoitusolosuhteet sekä treenikaverit puolsivat päätöstä Turkuun muutolle. ”Ryhmän jäsenet Frans ja Olli harjoittelevat Turussa, olemme pystyneet harjoittelemaan nyt paljon enemmän yhdessä, kun asun Turussa”. Myös Urheiluakatemian tarjoamat treenit ovat tulleet Christianille tutuksi, sillä esimerkiksi voimistelun aamutreenit tukevat hyvin taekwondon lajiharjoittelua. Henkilökohtaisesti Christian on hyötynyt erityisesti kaupungin liikuntapaikoista, kuten Alfasta sekä Kupittaan painonnostotiloista. Akatemian fysioterapeutin apu ja tuki on ollut myös korvaamatonta urheilijan kovassa arjessa.

Christian on itse aloittanut taekwondon vuonna 2012 ja sitä ennen harrastuksia on ollut monipuolinen kirjo. Ennen taekwondoa esimerkiksi jalkapallo kuului tiiviisti Christianin arkeen. ”Koen, että on ollut vain eduksi, että olen harjoitellut monipuolisesti, enkä ole valinnut lajiani liian nuorena”,  Kamphuis kertoo. 

Nuorelle siivet -kampanja mahdollistaa sen, että nuoret saavat harjoitella monipuolisesti ja laadukkaasti koulupäivän aikana. Suomessa yhdenkään urheilusta innostuneen nuoren ei pitäisi joutua lopettamaan unelmiensa tavoittelua taloudellisista syistä. Juuri tästä syystä kampanja haluaa antaa kaikille Suomen nuorille urheilijoille siivet, jotka kantavat pitkälle urheilijan tielle.

Tutustu kampanjaan, osallistu ja lahjoita: www.nuorellesiivet.fi/