Pitkän linjan ammattilainen Ari "Allu" Alonen on toiminut Turun Seudun Urheiluakatemian fysioterapeuttina jo lähes kymmenen vuoden ajan

Turun Seudun Urheiluakatemian fysioterapeutti Ari Alonen omaa yli 35 vuoden laaja-alaisen kokemuksen fysioterapian saralla. Ari on toiminut Urheiluakatemian fysioterapeuttina jo lähes 10 vuoden ajan ja työskennellyt joukkuelajien lisäksi monien yksilölajien parissa, kuten yleisurheilun, soudun, thriathlonin ja suunnistuksen. Suomen Palloliiton maajoukkueet ovat tulleet myös vuosien aikana tutuksi aina junioreista pääsarjatasolle saakka (jalkapallomaajoukkueet, liigajääkiekko ja liigasalibandy).

Ari ”Allu” Alonen työskentelee päivittäin Turun Seudun Urheiluakatemialla urheilijoiden fyysisten ominaisuuksien monipuolinen kehittämisen parissa. Fysioterapeutti toimii yhdessä urheilijan, valmentajan, taustojen sekä tarvittaessa myös urheilulääkärin kanssa. Työ urheilijoiden parissa on monipuolista, sillä Ari huolehtii mm. TSUA:n urheilijoiden liikkuvuuden sekä kehonhallinnan harjoittamisesta, palautumisen edistämisestä sekä fyysisteen ominaisuuksien kehittämisestä urheiluvammojen ennaltaehkäisemiseksi. Valitettavasti loukkaantumisilta ei urheilussa voi välttyä, joten fysioterapeutin työhön kuuluu myös vamman jälkeinen kuntouttaminen ja suorituskyvyn palauttaminen, jotta urheilija pääsee täysipainoisen harjoittelun pariin mahdollisimman vahvana.

Tulevan lukuvuoden aikana Ari keskittyy erityisesti tehostamaan sekä laajentamaan urheiluakatemian fysioterapia- ja testaustoimintaa. Tarkoituksena on tuoda fysioterapiaa mahdollisimman lähelle urheilijaa sekä valmentajaa, jotta vammojen ennaltaehkäisyä saadaan entisestään tehostettua. Ideaalitilanne olisi, että nuori urheilija voisi lähestyä helpommin fysioterapeuttia ja jo yläkoulusta lähtien voitaisiin yhdessä fyssarin kanssa opetella mm. oman kehon tuntemusta. ”Fysioterapialla voidaan vaikutta kasvuikäisen urheilijan urakehitykseen sekä fyysiseen terveyteen todella merkittävästi”, Allu toteaa ja kiirehtii jatkamaan työpäiväänsä akatemiaurheilijoiden parissa.