Karaten olympiavalmentaja Kai Keinänen osaa suhtautua ”urheiluun vain urheiluna” vallitsevassakin tilanteessa, vaikka oma valmennettava tytär Titta Keinänen, tähtää Tokion olympialaisiin.
Karaten olympiavalmentaja Kai Keinänen osaa suhtautua ”urheiluun vain urheiluna” vallitsevassakin tilanteessa, vaikka oma valmennettava tytär Titta Keinänen, tähtää Tokion olympialaisiin. ”Yllättävät tekijät tekevät matkasta mielenkiintoisen, vaikka ne eivät aina olisikaan toivottavia. Nyt kysymys on urheilijan kohdalla sopeutumisesta ja harjoittelun maksimoinnista, poikkeusolosuhteet ja -ohjeet huomioiden.”, Keinänen kertoo. 
 
Poikkeavaa on ollut välillä myös Euran karatekoiden harjoittelu, johon Keinänen on alusta saakka suhtautunut suurella innolla ja heittäytymisellä. ”Olen usein tarjonnut meidän karateporukkaa kylälle talkoohommiin”, Keinänen naurahtaa. Projekteina on ollut mm. pilaantuneiden 1500 viljasäkin kantamista. Siinä kaksi päivää tuli harjoitukset hoidettua todella tehokkaasti, sillä yhden viljasäkki painoksi Keinänen kertoi 30 kiloa. Metsätyö ovat kuuluneet myös tiiviiseen osaan karatekoiden harjoittelua ja Keinäsen entisellä valmennettavalla, huippukarateka Emma Arosella, saattoi lukea treenisuunnitelmassa ”kevään aikana 20 tankillista metsätöitä”, eli moottorisahalla puiden sahausta, johon aikaa kului yleensä noin 1,5 tuntia per tankki.

Arkipäivää, vuonna 1997 perustetun Euran Karateseuran harjoituksissa, oli myös esimerkiksi kerran viikossa käytävä navettahippa, joka muistutti paljon kymmenen tikkua laudalla -peliä. ”Lopulta pelin suosio oli kiirinyt kylällä niin laajalle, että 20 pelaajasta yksikään ei ollut enää karateka.”, Keinänen naurahtaa. Myös seuran punttitreeneihin oli kaikille aina avoimet ovet.
 
Keinäsen valmennus perustuu vahvasti välittämiseen, ja yksinkertainen tavoite on pyrkiä voittamaan. ”Henkinen ja fyysinen tasapaino on huippusuorituksille välttämätöntä. Siksi toivonkin, että urheilijoistani kehittyisi itsenäisiä, vastuullisia ja vapaita, niin ottelutilanteessa kuin elämässä yleensä. Lisäksi onnellinen karateka on ottelutilanteessa luova ja vaarallinen.”, Keinänen kertoo. 
 
Omaa tytärtään Keinänen on valmentanut alusta saakka ja tällä hetkellä 26-vuotias Titta Keinänen tähtää olympialaisiin. ”Nyt on aikaa harjoitella ja vetää itsemme kovaan kuntoon, kun Tokion olympialaiset siirtyivät”, Kai Keinänen kertoo. Tällä hetkellä Keinäsen mielestä tilanne on vielä hyvä, kun ulkonaliikkumiskieltoa ei ole, sillä nythän vain mielikuvitus on rajana harjoittelussa. 
 
Keinäsen johdolla oman tyttären lisäksi harjoittelee tällä hetkellä lähes koko karaten naisten maajoukkue, johon kuuluu seitsemän urheilijaa, neljä näistä Keinäsen henkilökohtaisia valmennettavia. Pitkälle on tultu Euran sivukylän pieneltä salilta Honkilahdelta, Keinänen ei myöskään näe rajoja tulevassakaan. Matka itsessään on erityisen tärkeä etenkin nyt, kun urheilunkin maailman mullistanut käänne koronavirus vaikuttaa urheilijoihin ympäri maailman.”