ÅIFK:n käsipalloilijat ovat päässeet harjoittelemaan pienryhmissä Pansion salille poikkeusaikana

Sportbalance Turku on mahdollistanut Urheiluakatemian käsipalloilijoiden harjoittelun korona-aikana

- Olemme olleet todella tyytyväisiä Sportbalancen treeniolosuhteisiin, käsipallon lajivalmentaja Aku Kuusisto kiittelee. Treenit on saatu tehtyä poikkeusajasta huolimatta turvallisesti pienryhmissä, sillä Pansion salilla hygieniasta on huolehdittu erinomaisesti.

Nuorisomaajoukkueen urheilijat Eero Laine, Rasmus Norström ja Jonne Karttunen ovat harjoitelleet Sportbalancen olosuhteissa neljästi viikossa. Tämän lisäksi viikkoharjoittelu on sisältänyt mm. lajitreenejä sekä fysiikkaharjoittelua ulkona pienryhmissä. Viimeisen kahden viikon aikana käsipalloilijan ovat päässeet palaamaan myös lajiharjoituksiin pienryhmissä.

- Keskimäärin pelaajilla on ollut koko ajan noin 6-8 harjoitusta viikossa, sillä pelaajat ovat ottaneet osaa etänä myös Urheiluakatemian liikkuvuustreeneihin, Kuusisto kertoo.

Laine, Norström ja Karttunen tullaan näkemään ensi kaudella ÅIFK:n liigaringissä, joten harjoitusolosuhteiden järjestyminen oli tärkeää. Myös kesältä tammikuulle 2021 siirretyt poikamaajoukkueiden EM-kilpailut siintävät tähtäimessä.

- Oli tärkeää, että pääsimme poikkeusaikanakin harjoittelemaan vähintäänkin normaalisti, Eero Laine kommentoi. Näin kehitys on voinut jatkua kohti liigatreenejä sekä arvokilpailuja!