Taika Koilahti, Miko Kailiala, Touko Seppä ja Elina Lehtonen ovat kaikki harjoitelleet päämäärätietoisesti myös poikkeuksellisen kevään aikana. Kaikkia heitä yhdistää korkea motivaatio kohti seuraavia kilpailuja.

Taika Koilahti

Taika Koilahden harjoitukset ovat sujuneet kevään ajan nousujohteisesti, vaikka hallikausi keskeytyikin helmikuun alussa takareisivammaan.

- Takareisivamma ei ole enää oireillut ja olen päässyt jo melkein normaaliin treenirytmiin. Olen onnekas, että treenit ovat jatkuneet koko kevään Kupittaan Urheiluhallilla.

Turun Weikkojen Koilahti on yksi turkulaisista urheilijoista, joka sai koronasta huolimatta poikkeusluvalla harjoitella kaupungin sisäliikuntapaikoilla. Koilahdella tähtäin on nimittäin olympialaisissa.

Tulevalta kesältä suurin osa pääkilpailuista peruttiin, mutta Koilahti pääsee näillä näkymin kotiyleisön eteen Kalevan kisoissa 13.-16.8.2020. Myös useampia pienempiä kilpailuja on kesän mittaa tiedossa.

- Erikoisesta keväästä huolimatta odotan todella innolla kautta sekä edessä olevaa kesää. Toivon myös, että pääsisin pian taas harjoittelemaan tutun treeniporukan kanssa!

 

 

 

Miko Kailiala

Salibandyn MM-kotikilpailut joulukuussa pitävät TPS:n hyökkääjän motivaation korkealla. Vaikka treenipaikat ovat olleet koronan takia kortilla, pienellä soveltamisella niistäkään ei Kailialalle ole tullut ongelmaa.

- Viime kuukausina kalenterissa on ollut kovin tyjää, joten päätin käyttää aikani harjoitteluun. Päivät ovat kuluneet nopeasti ja treenaamisen on saanut optimoitua itselle todella sopivaksi.

Tavalliset joukkuetreenit ovat olleet tauolla muutaman kuukauden ajan, mutta Kailiala on päässyt harjoittelemaan pienryhmissä.

- On ollut todella kehittävää treenata pienemmissä porukoissa valvovan silmän alla. Tuloksiakin on saatu mukavasti jo parissa kuukaudessa!

Kailiala on harjoitellut lisäksi Urheiluakatemian Maria Valtasen kanssa, joka on fysiikkavalmentajan roolissa valmentanut Kailialaa tämän sanojen mukaan "armotta".

- Paikoittain on menty totisesti kieli vyön alla, mutta niinhän se kuuluukin, jos haluaa kehittyä. MM-kotikisoja varten tässä on rehkitty jo useampi vuosi ja nyt maalisuora jo häämöttää!

 

 

Kuva: Mikko Rajala / liekeissa.com

Elina Lehtonen

Karateka Elina Lehtosella on ollut omien sanojensa mukaan myös tänä keväänä erinomainen treenitilanne. Yksityissali on mahdollistanut lajiharjoittelun tatamilla Euran karateseuran pienryhmille.

- Eniten kaipaan tällä hetkellä treeniporukkaa! Normaalisti harjoittelemme noin 6-8 hengen ryhmissä, mutta nyt harjoituksissa on kerrallaan valmentajan lisäksi vain kolme urheilijaa.

Uusien tekniikoiden kehittämiseen ja opetteluun on nyt ollut aikaa, mitä normaalisti kilpailukaudella karatekoilla ei juuri ole. Myös fysiikkaharjoitteluun on voinut panostaa tänä keväänä pidemmän jakson ajan.

- Alkuun oli vaikea vaihtaa kilpailukaudelta niin nopeasti peruskuntokaudelle, mutta nyt kaikki sujuu jo hyvin. Treenimäärätkin ovat pysyneet normaalissa noin 10 harjoituksessa viikossa, joten arjen rytmi on säilynyt.

Harjoittelu on ollut tänäkin keväänä monipuolista, sillä karatekat ovat ulkotreeneissä mm. olleet puuhommissa sekä käyneet juoksemassa Piikkiön linnavuorella. Kaikki Lehtosen treeni on tähdännyt koko ajan nuorten EM-kilpailuihin, jotka käydään ensi keväänä Tampereella!

- Kotikisat ovat olleet mielessä niin pitkään, että seuraava tavoite on selkeä ja todella motivoiva. Näitä kisoja on odotettu!

 

 

 

Touko Seppä

Tyhjä kilpailukalenteri on antanut myös suunnistaja Touko Sepälle aikaa keskittyä monipuolisesti eri ominaisuuksien kehittämiseen. Motivaatio on pysynyt korkealla, sillä tuloksia on näkynyt jo lyhyessä ajassa.

- Voimaharjoittelun järjestämisessä oli aluksi haasteita, mutta onneksi saimme sen pyörimään Urheiluakatemian fysiikkavalmentaja Jani Heinon johdolla koronasta huolimatta. Treeni on luistanut ja on ollut hieno nähdä itse tulokset näin pienessä ajassa!

Fysiikkaharjoittelun lisäksi Turun Suunnistajia edustava Seppä on kehittynyt kevään aikana myös esimerkiksi tiejuoksussa ja nyt taito tulisikin saada siirrettyä maastoon. 

- Korona-aikana hyväksi koettuja treenejä tulisi pystyä jatkossa viemään tavalliseen arkeen. Nyt on ollut helpompaa, kun pääpaino arjessa on ollut itse treenaamisessa, eikä kilpailuissa ja kilpailuista palautumisessa.

Näillä näkymin suunnistuksen nuorten EM-kilpailut käydään lokakuun lopussa, mikäli tilanne sen sallii. Myös vuosi 2021 on arvokilpailuvuosi, joten Sepän katse on pysynyt keväänkin ajan tiukasti tavoitteissa.

- Viime kuukaudet ovat motivoineet entisestään, kun pitkän harjoituskauden tulokset on ollut nähtävissä. On ollut lisäksi hienoa keskittyä treenaamiseen täysillä!