Työharjoittelun kautta Turun Seudun Urheiluakatemiassa 2016 aloittanut Toivonen työskentelee monien eri lajien urheilijoiden kanssa aina yläasteiästä olympiatasolle saakka

Urheiluakatemiaympäristössä Katriina ”Kati” Toivonen pääsee työskentelemään urheilufysioterapeuttina arjessa urheilijaa lähellä. Työharjoittelun kautta Turun Seudun Urheiluakatemiassa 2016 aloittanut Toivonen työskentelee monien eri lajien urheilijoiden kanssa aina yläasteiästä olympiatasolle saakka.

- Yhteenkuuluvuus on työssä yksi parhaista asioista, sillä entisenä urheilijana pystyn yhä kokemaan joukkuehengen, kun pääsen urheilijoiden mukana päivittäisiin harjoituksiin, leireille tai kilpailureissuille.

Fysioterapeuttina Toivonen kokee olevansa etuoikeutettu, sillä työssä pääsee välillä myös matkustamaan urheilijoiden kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Usein juuri kilpailu- ja leirimatkoilla tulee hiouduttua paremmin yhteen sekä tutustuttua uusiin ihmisiin.

- Esimerkiksi European Games -monilajikilpailuihin osallistuminen koko Suomen joukkueen fysioterapeuttina poiki pyynnön

European Games 2019

 Mira Potkosen EM-kilpailureissulle Mardidiin 2019. Tein ilmeisesti Minskissä Miralle hyvät letit otteluihin, sillä hän halusi minut mukaan EM-tiimiin, Kati nauraa.

Ikimuistoisia reissuja työn puolesta Toivosella on muitakin. Esimerkiksi vuonna 2018 urheilufysioterapeutti sai pyynnön Saksaan miesten jääkiekkomaajoukkueen fysioterapeutiksi/hierojaksi. Joukkueen kanssa Toivonen kävi harjoitusotteluissa ja leireillä mm. Berliinissä sekä Tanskan Odensessa. Alkuvuodesta samainen joukkue oli ottanut Pyeongchangin talviolympialaisissa hopeaa.

- Saksasta jäi ammatillisesti käteen paljon, mutta päällimmäisenä mielessäni on kuitenkin koko joukkueen sekä valmennustiimin upea yhteishenki. Pääsin valtavan hyvin porukkaan mukaan, vaikka englanniksi kommunikointi ei kaikkien pelaajien kanssa onnistunutkaan.

Joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuutta Toivonen pääsee kokemaan omien sanojensa mukaan päivittäin myös Turun Seudun Urheiluakatemialla. Asiantuntijat ja valmentajat työskentelevät tiiviisti yhdessä toimistolla ja tukea omaan työhön saa aina työkavereilta.

- Meille on muodostunut toimistolle todella hyvä porukka kaikista akatemian valmentajista ja asiantuntijoista. Täällä pääsee tuntemaan itsensä myös joukkuepelaajaksi ja tämän tiimin kanssa on hieno olla päivittäin tiiviisti tekemisissä.

Työssään Toivonen pääsee päivittäin työskentelemään eri lajien urheilijoiden kanssa. Erilaisten rutiinien oppiminen on Toivosen mielestä parasta, sillä kaikilla lajeilla on eri tavat harjoitella, kilpailla ja vaikka valmistautua peliin.  

- Koen, että fyssarina minulla on valtavasti etua omasta urheilutaustasta. Urheilijoiden ei tarvitse selittää, miltä tuntuu esimerkiksi turhautuminen hävityn pelin jälkeen tai loukkaantumisesta kuntoutuminen, sillä olen itse käynyt vastaavia asioita läpi. Pelasin pesäpalloa yhteensä 15 vuotta, joten siinä ajassa ehti kokea paljon!

Pelkkää reissaamista urheilufysioterapeutin työ ei sentään ole, vaan suurin osa hommista tulee paiskittua treenisalilla yhdessä urheilijoiden ja valmennustiimien kanssa. Parasta antia onkin, kun saa työskennellä lähellä urheilijaa yhteistyössä koko valmennustiimin kanssa varmistaen, että urheilija on parhaassa mahdollisessa kunnossa kehittyäkseen omalle huipulleen.