Järjestyksessään jo 16. Saku Koivu -stipendi on tänä keväänä jaettu TPS:n Juuso Pärssiselle

Saku Koivun nimeä kantava stipendi jaettiin tänä keväänä jo 16. kerran. Vaikka Koivu itse on viettänyt suurimman osan näistä vuosista maailmalla, on hän kuitenkin aina saanut sanoa viimeisen sanan stipendiaatin valinnassa. Tämän kevään ylioppilaista stipendi myönnettiin Juuso Pärssiselle.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö tänä vuonna stipendi olisi mennyt oikeaan osoitteeseen, Koivu kommentoi. Olen seurannut Pärssisen ikäluokkaa esimerkiksi lukion aamuvalmennuksessa ja Juusolla on kokonaisuus hienosti hallinnassa.

Saku Koivu -stipendi jaetaan periteisesti ylioppilaalle, joka on menestynyt niin opinnoissa kuin urheilussakin. Tasapainoinen suorittaminen on Koivun mukaan yksi päällimmäisistä kriteereistä ja usein stipendin saaja on myös esimerkillinen ja sosiaalinen ikätovereidensa keskuudessa. Koivun mukaan kaikkien edellä mainittujen kriteerien lisäksi Pärssinen on ollut erityisen esimerkillinen mm. suunnitelmallisuudessa ja elämänhallinnassa. 

 

- Tuntuu hienolta saada stipendin muodossa arvostusta lukiopolustani! Suoritin lukion kolmessa vuodessa samalla urheillen ja tehden maajoukkuereissuja ympäri maailman, joten olen todella tyytyväinen sekä ylioppilastodistukseen että stipendiin, Pärssinen kertoo.

Ensimmäisen kerran Pärssinen kuuli kyseisestä stipendistä jo lukion tutustumispäivänä ja ajatteli, että olisipa hieno saada kyseinen tunnustus. Stipendin saaminen ei missään nimessä ole ollut Pärssiselle kuitenkaan itsestäänselvyys, sillä hän on joutunut nuoresta iästään huolimatta uransa aikana leikkauspöydälle useasti.

- Lukion toisena vuonna jouduin olkapään operaatioon välittömästi 18-vuotiainen MM-kilpailuiden jälkeen. Toisaalta se oli onni onnettomuudessa, sillä kuntoutuessa oli loistavasti aikaa panostaa lukio-opintoihin. En ole oikein koskaan ollut mikään ”kokeisiinlukijatyyppi”, mutta tunneilla keskityin aina sitäkin paremmin, Pärssinen kertoo.

Nyt kun ylioppilaslakki on painettu päähän, tulevaisuuden mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Pärssinen haluaa ennen jatko-opintoja kuitenkin katsoa jääkiekon osalta mihin rahkeet riittävät. Ammattikiekkoilijan lisäksi työt urheilumaailmassa kiinnostavat muutenkin.

- En ole oikein ikinä osannut vastata, kun minulta kysytään mitä haluaisin isona tehdä. Urheilun parissa toivon ehdottomasti pysyväni! Aion todella katsoa tämän ”lätkäkortin” loppuun saakka, sillä tähän pisteeseen ei ole tultu helpolla.

Pärssinen on olkapäävamman lisäksi kärsinyt kierukkavaivoista ja tällä hetkellä hänellä ei oikeassa polvessa ole kierukkaa ollenkaan. Kolme leikkausta ja 15 kuukautta kuntoutusta vamma otti, mutta tällä hetkellä Pärssinen kokee olevansa iskussa.

- Pelkkää kiekkoa on suunnitelmissa lähitulevaisuudessakin, TPS:n edustusjoukkueen mukana treenaava Pärssinen kertoo. Myös pienimuotoiset valmistujaiskahvit tullaan luultavasti lähimpien sukulaisten kanssa juomaan, mutta muuten odotan heinäkuun loppua ja koko joukkueen ensimmäisiä yhteisiä harjoituksia!