Käsipalloilija Peik Sjöblom on noussut kovalla työllä miesten maajoukkueeseen
Åbo Akademissa kolmatta vuottaan kemiantekniikkaa lukeva Peik Sjöblom on valittu Suomen Miesten käsipallomaajoukkueen marraskuun EM-karsintaotteluihin Pohjois-Makedoniaa (4.11.) ja käsipallon huippumaa Tanskaa (7.11.) vastaan. Sjöblom on muutamassa vuodessa Turussa kehittynyt pienemmästä roolistaan kamppailemaan SM-liigan maalipörssin kärkipaikoista ja onkin nyt aina myös liigavastustajien papereissa merkattu pelaaja.

Peik Sjöblom edustaa käsipalloseura HF Åbo IFK:ta

 
Turussa Peik harjoittelee Turun Seudun Urheiluakatemian käsipalloryhmän mukana kaiken oheisharjoittelunsa korkea-asteen urheilijan statuksella. Korona-ajan Sjöblom käytti vahvasti hyväkseen kasvattaen fyysistä etumatkaa moneen kilpailijaansa nähden. Etenkin voima- ja nopeusominaisuudet ovat ottaneet huimia harppauksia eteenpäin ja  TSUA:n asiantuntijatiimiistä fysioterapeutit ovat auttaneet ennaltaehkäisevän harjoittelun toteuttamisessa. Käsipallon SM-liigassa mies edustaa käsipalloseura HF Åbo IFK:ta, jonka edustusjoukkueessa Sjöblom harjoittelee iltaisin.
 
Kiitoksena kovasta työstä ja huimista kehitysaskeleista Peik pääsee nyt pukemaan ensimmäistä kertaa miesten maajoukkuepaidan päällensä:
 
- Edessä on takuulla hieno kokemus ja on itselleni suuri saavutus saada pukea Suomen miesten maajoukkuepaita päälleni! Urheiluakatemia on mahdollistanut oheisharjoitteluni korkeammalla tasolla, minkä itse koen isona tekijänä rinkiin nousemisen takana. Harjoittelu on muuttunut monta askelmaa ammattimaisemmaksi Turkuun tultuani, Sjöblom kertoo.