TPS mahdollisti Wiedmerille harjoittelun reilu kuukausi takaperin, kun kotimaa Sveitsi sulki treenihallin ovet

Sveitsiläinen salibandypelaaja Oliver Wiedmer (kuvassa keskellä) sai mahdollisuuden matkustaa Turkuun harjoittelemaan, kun kotimaassa korona sulki harjoitteluolosuhteet. 

Kuukauden treenijaksolla Turussa 17-vuotiaan nuoren opinnot järjestyivät etänä.

- Oli upea mahdollisuus, että sain siirron Turkuun. Joukkueessa on hyviä tyyppejä ja minut otettiin hyvin vastaan! Opinnot järjestyivät kotimaahan erinomaisesti etänä.

Urheiluakatemian salibandytreenit järjestetään pääasissa Kupittaan palloiluhallissa ja seuraharjoitukset Leaf Areenalla tai Kupittaalla. Pelialusta oli alkuun sveitsiläiselle vieras ja vaati tottumista.

- Sveitsissä lattia ei ole yhtä hyvä ja pallo ei liiku näin nopeasti. Meillä on lisäksi käytössä vain yksi kenttä, joten oli hienoa harjoitella ja pelata näin suurissa halleissa.

Wiedmerin oli tarkoitus aluksi osallistua vain joukkueen harjoitukseen, mutta hänen isänsä maksoikin yllätyksenä siirron, joka mahdollisti myös A-poikien SM-sarjapelit Suomessa.

- Sain pelata kaksi ottelua, joista varsinkin ensimmäinen hermostutti. Tiesin ihmisten katsovan peliä telkkarista, joten se haastoi keskittymistä. Toinen pelini sujui onneksi jo paljon paremmin!

Wiedmer kehuu järjestelyjä sekä joukkuetta Turussa. Kaikki järjestelyt hoituivat reilu kuukauden takaisten koronasääntöjen mukaan erinomaisesti; testejä ja omaehtoista karanteenia myöden.

Olen onnellinen, että pääsin vallitsevasta tilanteesta huolimatta näin hienoon paikkaan harjoittelemaan. Turussa pelataan enemmän yhtenä joukkueena kuin Sveitsissä ja joukkueessa kaikkien kanssa on voinut jutella mukavan avoimesti, Wiedmer kiittelee.

Turussa Wiedmer harjoitteli TPS A-junnujen kanssa sekä osallistui lisäksi urheiluakatemian lajitreeneihin kahdesti viikossa. 

Turun Seudun Urheiluakatemian salibandyvalmentaja Atte Juuti korostaa, kuinka hieno mahdollisuus koko joukkueelle oli, että Oliver päätti tulla Turkuun. 

- Kaikki pääsivät harjoittamaan englannin kielen taitoaan sekä oppimaan toisiltaan. Suuri pelillisiä eroja maiden välillä ei myöskään ole, joten Oliver pärjästi teknisesti oikein hyvin harjoituksissa. Kreivin aikaanhan Oliver saapui, kun joukkueet harjoittelivat vielä tavalliseen tapaan, Juuti kommentoi. 

Turun kaupungin koronarajoitukset liikuntapalveluissa 16.-27.12.2020