Luostarivuoren yläkoulun uusi kuntosali on ahkerassa käytössä urheiluluokkien sekä koko koulun opiskelijoiden keskuudessa

 

Lähes kymmenen vuoden ajan Luostarivuoren yläkoulussa oltiin haaveiltu suuremmista liikuntatiloista sekä omasta kuntosalista. Viime syksynä suuri luokkatila jaettiin kahtia ja kaapistoista koostetun "väliseinän" taakse rakentui pieni, mutta sitäkin toimivampi kuntosali.

– "Kuntosali tuo lisää toiminnallisuuksia tunneille ja on ollut aivan erinomainen lisä erityisesti liikunta- ja urheilutoimintaan", kertoo Luostarivuoren liikunnanopettaja Harri Kumlander

 

Lisätila on ollut kovassa käytössä urheiluluokilla, mutta myös muilla koulun oppilailla. Tiistai-iltapäivisin kuntosalilla järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen koulun omaa kuntosalikerhoa, joka sekin on saanut hyvän vastaanoton sekä lukuisia kerholaisia. 

Luostarivuoren koulu on Olympiakomitean hyväksymä virallinen urheiluyläkoulu ja liikuntalinjan painopistelajit ovat koripallo sekä uinti. Lisäksi koululta löytyy myös yleisvalmennuslinja.

Erityisesti urheilulinjan oppilaat ovat käyttäneet kuntosalia ahkerasti ja urheiluakatemian voimavalmentaja Kalle Koskimäki on ollut opettamassa painonnoston perustekniikoita. Koskimäen mielestä Luostarivuoren kuntosali ei "tavallisille" kuntosaleille juuri kalpene, sillä sieltä löytyy kaikki tarvittava nuorten urheilijoiden tekniikka- ja voimaharjoitteluun. 

Välineet koulun kuntosalille on saatu pääasiassa lahjoituksena kaupungin liikuntavarastolta. Tällä hetkellä kuntosalilta löytyy mm. kaksi painonnostopaikkaa telineineen, kaksi penkkipunnerruspaikkaa, ylätalja, kulmasoutulaite, voimatorni ja käsipainoja sekä muuta välineistöä lihaskuntoharjoittelua varten.

Koskimäen lisäksi urheiluluokkien kuntosalitreeneissä tuttu näky on urheiluakatemian fysioterapeutti Linda-Maria Kettunen. Kettunen on mukana päivittäin Turun alueen urheiluyläkoulujen arjessa kehittämässä nuorten urheilijoiden fyysistä suorituskykyä.

Lue lisää Luostarivuoren yläkoulun nettisivuilta.