Yleisurheilija Taika Koilahti aloitti kasvatustieteiden opinnot Turun yliopistossa syksyllä 2020

Huipputason yleisurheilija Taika Koilahti aloitti kasvatustieteiden opinnot Turun yliopistossa syksyllä 2020, pääaineenaan erityispedagogiikka. Alan valinta ei ollut kuitenkaan Koilahdelle aina selkeä, mutta kriteerit opiskelupaikan suhteen olivat selkeät.

– Tiesin haluavani opiskella Turun yliopistossa ja siellä haku kohdistui monelle kiinnostavalle alalle, Koilahti toteaa.

Hän pääsi sisään kasvatustieteisiin, ja jo toisella viikolla valintoja tehdessä Koilahdelle oli selkeää, että pääaineeksi valikoituu erityispedagogiikka.

Turussa Koilahti viihtyy varsin hyvin, mutta opiskeluun yliopistossa hänen on vaikea ottaa vielä kantaa opintojen ollessa vallitsevan tilanteen vuoksi täysin etänä. Etäilystä on kuitenkin positiiivisiakin puolia harjoittelua ajatellen.

– Urheilu-uran ja opiskelun yhdistäminen on sujunut todella hyvin. Tuntuu, että kursseja on ollut sopivasti ja kotona opiskelu on helpottanut arjen aikatauluttamista, Koilahti avartaa. 

Etäopiskelun ansiosta Koilahti on onnistunut käymään ensimmäisen vuoden opintoja normaaliin tahtiin, joten ura ja opinnot edistyvät hyvää tahtia yhdessä. Vapaa-aikaakin on löytynyt, joskaan Koilahden omien sanojen mukaan ei aivan liiaksi asti.

Yliopistossa Koilahti ei ole huomannut kohtelussa opiskelijoiden ja urheilevien opiskelijoiden välillä.

– Olen käynyt koulua aivan normaalisti, enkä ole esimerkiksi joutunut pyytämään erityisjärjestelyitä kilpailu- tai leirimatkojen kanssa, Koilahti kertoo.

Koilahti kuitenkin huomauttaa, että kokemusta on vain etäopiskeluajalta, joten hän ei osaa ottaa kantaa lähiopiskelun ja urheilun yhdistämiseen. Kaikki on kuitenkin sujunut ensimmäisen lukuvuoden osalta tähän asti erinomaisesti!

Tähtäimessä Tokion olympialaiset

Parhaillaan Koilahdella on meneillään treenikausi ja kunto on kohdallaan. Tulevaa kilpailukautta kohden mehtäessä erityisesti kahden kilpailun osalta suunnitelmat ovat selkeät.

– Tulevan kesän ykkösjuttu on ehdottomasti olympialaiset. Kilpailupaikka olympialaisiin on nyt ensin tavoitteena ja sen jälkeen menestyminen itse kilpailussa. Tietenkin kesällä kilpaillaan myös Kalevan kisat Tampereella.

Olympialaisten menestyksestä Koilahti ei uskalla povata mitään, mutta omat tavoitteet ovat selvät ja paineiden ehkäisemiseksi ne pidetään itsellä tiedossa.

Taikan vinkit uusille korkeakouluhakijoille

1) Hae rohkeasti itseäsi kiinnostavalle alalle
2) Älä pelkää sisäänpääsyn vaikeutta
3) Kaksoisuralla saattaa tulla välillä eteen haasteita, mutta asioilla on tapana luonnistuvat
4) Opinnot onnistuvat hyvin täysipainoisenkin urheilun ohella, joten opiskelemaan kannattaa hakea!

 

Viimeinen päivä hakea opiskelemaan korkeakoulujen yhteishaussa!

Klikkaa itsesi sivulle Opintopolku.fi ja hae Turkuun!