Kertaalleen siirretyt nuorten EM-kilpailut käydään Hakametsän jäähallissa 20-22.8.2021

Kertaalleen siirretyt karaten alle 21-vuotiaiden EM-kilpailut käydään viikonloppuna Tampereella! Karateka Elina Lehtonen viettää parhaillaan aikaa ”kuplassa” Varalan urheiluopistolla ja astelee EM-tatamille tulevana sunnuntaina.  

20-vuotias Lehtonen on tiennyt kotikilpailuista ja usean vuoden ajan, ja tähtäin onkin jo pitkään ollut Hakametsän jäähallissa, EM-kilpailuissa.  

– Todella hienoa, että olemme saaneet arvokilpailut Suomeen. Tämä on karateliitolle iso ja odotettu tapahtuma! 

Viikonloppuna voi olla mahdollista mikä vain,
vaikka mitali!

Tampereelle kilpailemaan saapuu yli tuhat urheilijaa 45 eri maasta, muutama maa on koronan takia joutunut jäämään pois. Karaten nuorten arvokilpailuja ei ole aiemmin järjestetty Suomessa, joten maajoukkuella on ainutlaatuinen tilaisuus ottaa ilo irti kotikilpailusta.

– Olen tulevasta kilpailusta todella hyvällä mielellä! Kesä on treenattu tiiviisti ja aiemmin keväällä taas sain pari kovaa kansainvälistä kilpailua alle.

Lehtonen debytoi keväällä karaten kovimmassa kilpailusarjassa, K1 Premier -liigassa, jossa hän voitti kaksi ottelua alle 68 kilon painoluokassa. Myös aikuisten EM-kilpailuista hän sai arvokasta kokemusta kahden otteluvoiton verran. Kotisalilla tiukasta sparrailusta ovat huolehtineet treenikaverit, huippukaratekat Titta Keinänen, Monica Kauppi ja Venla Karttunen. Karttunen osallistuu myös itse viikonloppuna EM-kilpailuihin alle 55 kiloisten sarjaan.

– Tytöt ovat treeneissä toistensa nostajia ja luovat keskenään hyvää fiilistä, kertoo Lehtosen valmentaja Kai Keinänen. Silloin valmentajana on kiva vetää harjoituksia!

– Olemme saaneet treeneissä hienosti Elinan monipuolista pakettia kasaan ja oikeastaan hirveän paljon huonoja harjoituksia meillä ei ole kesän aikana ollutkaan. En keksi mitä olisimme voineet tehdä paremmin EM-kisojen kannalta, Keinänen lisää.

Elinan vahvuuksiksi karatessa valmentaja Keinänen nostaa monipuolisuuden ja esimerkiksi erittäin kovat vartalopotkut. Elina ei ole nuorten kansainvälisissä kilpailuissa tällaisia potkuja juuri tehnyt, joten ne saattavat tulla vastustajalle ottelussa yllätyksenä. 

Yllätyksenä vuodesta 2009 yhteistyötä tehneille Lehtoselle ja Keinäselle ei sen sijaan tulisi menestys EM-kilpailuista.

– Mitali on mahdollinen, eikä mikään jättiyllätystoteaa Keinänen. Karate on kuitenkin lajina sellainen arvokisatasolla, että vaikka olet kunnossa, niin ensimmäisen kierroksen tappiossa tai kultamitalin voittamisessa voi olla vain hiuksenhieno ero.

– Karate tosiaan on herkkä laji, joskus jopa petollinen. Näen silti, että viikonloppuna voi olla mahdollista mikä vain, vaikka mitali! lisää Lehtonen.  

Elinalla on edessään vielä yhdet nuorten arvokilpailut tulevana keväänä, joskin samaan aikaan "siirtymävaiheessa” oleva karateka saa kilpailla myös aikuisten kilpailuissa. Aikuisten MM-kilpailut siintävät edessä marrakuussa 2021.

– Tahdon katsoa rauhassa, minne rahkeeni aikuisten sarjassa riittävät. Siirtymä nuorista aikuisiin ei aina ole helppo, mutta haluan kuitenkin tulevaisuudessakin tavoitella paikkaa myös aikuisten arvokilpailuihin!

Elina valmistui Kerttulin urheilulukiosta keväällä 2021 ja hänet palkittiin lakkiaisissa menestymisestä opinnoissa sekä urheilussa perinteisellä Saku Koivu -stipendillä. Elina on kotoisin Euran Hinnerjoelta ja muutti Turkuun lukio-opintojen myötä. Elina edustaa kasvattiseuraansa, Keinäsen perustamaa, Euran Karateseuraa.

TSUA toivottaa hurjasti tsemppiä Elinalle kotikisoihin!

 

Kuva: Mikko Rajala