Urheilijan polulla -juttusarjassamme pääset tutustumaan Turun seudun urheilu- ja liikuntapainotteisiin yläkouluihin. Ensimmäisenä seitsemästä koulusta on vuorossa Luostarivuoren urheiluyläkoulu.

Luostarivuoren urheiluyläkoulussa on alkamassa koulupäivän aikainen liikuntatunti. Urheiluluokkalaiset kerääntyvät luokkahuoneeseen, joka on saanut uuden ilmeen, luokkahuoneesta löytyy nimittäin kuntosali sekä oheisharjoittelutilat. Luostarivuoren urheiluyläkoulu rakensi kuntosalin, jotta uinti-, koripallo-, ja yleisvalmennuslinjan urheilijoilla sekä kaikilla muilla oppilailla olisi mahdollisuus liikkua monipuolisesti koulupäivän aikana.

Koripallolinjan urheilija Samuel Makkonen aloittaa liikuntatunnin ulkona hiekkakentällä, missä Turun Seudun Urheiluakatemian fysioterapeutti Linda-Maria Kettunen varmistaa, että leikkauksesta kuntoutuva Makkonen suorittaa hänelle annetut harjoitteet oikealla tekniikalla kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Ulkokentällä Makkonen toteuttaa monipuolisesti mm. erilaisia ketteryys- ja koordinaatioharjoitteita.

Samuel Makkonen edustaa Turun NMKY:ta.

Luostarivuoren urheiluyläkouluun Makkonen hakeutui koripallolinjan takia, vaikka kodin lähellä olisi ollut muitakin erinomaisia yläkouluja tarjolla. Pääsykokeet sujuivat nuorelta koripalloilijalta hyvin ja syksyllä 2019 alkoi uusi arki Luostiksen urheiluluokalla.

Koripallolinjalla Makkosella on mahdollisuus osallistua kolmesti viikossa aamuharjoituksiin, joissa vetovastuu on alueen koripallovalmentajalla. Aamuharjoituksissa yhdessä treenaavat mm. Ura Basketin, NMKY:n sekä Turun Riennon koripalloilijat. Makkonen edustaa seuratasolla Turun NMKY:ta ja harjoittelee 06-syntyneiden joukkueessa.

Tällä hetkellä Makkonen kuntoutuu onnistuneesti polvileikkauksesta ja on palannut jo yhden pelin verran koripallokentille. Palo pelaamiseen on kova ja 15-vuotias koripallolupaus tähtää urheilu-urallaan niin pitkälle, kuin rahkeet vain suinkin riittävät.

Liigassa pelaaminen on urallani ehdottomasti tavoitteena! Seuraavaksi tarkoitus olisi, että pääsisin pelaamaan U17-vuotiaden SM-sarjaa tai U19-vuotiaiden 1. divaria. Siellä saisin kehittyä pelaajana ja ottaa oppia vanhemmilta treenikavereilta.

Koripalloura kiinnostaa Makkosta eniten, mutta hän on myös suunnitellut urheilun rinnalle opintopolkua. Seuraavan kouluasteen, ammattikoulun, Makkonen haluaa opiskella Turussa liikuntalinjalla, jotta koripalloharjoituksissa käyminen on mahdollista. Opintohaaveissa kuitenkin siintää jo pelastajatutkinto sekä mahdolliset palomiehen työt urheiluun yhdistettynä.

Mikäli rahkeet riittävät pelaamisessa ulkomaille saakka, niin en epäröi hetkeäkään lähteä. Tällä hetkellä haaveissa on, että kroppa kestää treenaamisen ja saisin pelata niin pitkään koripalloa, kuin pystyn.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Turun Seudun Urheiluakatemian fysioterapeutti seuraa Makkosen edistymistä.

Luostarivuoren urheiluluokkatoiminta on kehittynyt vuosien varrella jatkuvasti. Urheiluluokkatoiminnasta vastaava liikunnanopettaja Harri Kumlander on tyytyväinen toiminnan nykymuotoon, jossa koulujen ja seurojen yhteistyö toimii ja koulu pystyy myös omalta osaltaan tarjoamaan erinomaisen ympäristön urheilijana kehittymiseen.

Olemme viimeisen vuoden aikana pystyneet tarjoamaan taas astetta laadukkaamman ympäristön nuorille kehittyä urheilijana ja ihmisenä. Urheiluakatemian valmentajien ja asiantuntijoiden, meidän opettajien ja seuravalmentajien yhteistyöllä urheiluluokkien arki toimii tällä hetkellä erinomaisesti, kommentoi Kumlander.

Lue lisää Luostarivuoren urheiluyläkoulusta klikkaamalla tästä.