Syyskuussa Urheiluakatemiassa fysioterapeuttina aloittanut Lehtonen toimii tiiviissä yhteistyössä valmentajien ja urheilijoiden kanssa. Hän pyrkii tukemaan valmentajia päivittäisessä harjoittelussa ja on mukana mahdollistamassa urheilijoiden terveitä harjoituspäiviä.

Jani Lehtonen on Urheiluakatemian asiantuntijatiimin uusin tulokas. Syyskuussa fysioterapeuttina aloittaneen Lehtosen alkutaival on kulunut talon tapoihin opetellessa ja ihmisiin tutustuessa. Urheiluakatemiassa hänen tärkeimpiin tehtäviinsä kuuluu valmentajien tukena päivittäisessä harjoittelussa toimiminen sekä urheilijoiden terveiden harjoituspäivien mahdollistaminen.

Urheiluakatemiaan Lehtonen päätyi monen sattuman kautta. Aikaisemmin Helsingissä kaupungilla ja yleisurheilun parissa työskennellyt Lehtonen vastaa nyt yleisurheilusta myös Urheiluakatemiassa. Tutun ja turvallisen lajin lisäksi Lehtonen on ottanut koppia uinnista, karatesta sekä ammunnasta. Työpäivät koostuvat harjoituksissa mukanaolosta pienryhmätoiminnasta sekä yksilön kuntoutuksesta ja valmennuksen tukemisesta. Lehtosen mielestä parasta työssä on se, kun pystyy auttamaan urheilijoita saamaan terveitä harjoituspäiviä ilman vammoja ja tukemaan heitä matkalla huippusuorituksiin.

 

–Fysioterapialla pystytään tuomaan lisäarvoa urheilijan arkeen, mutta se ei kuitenkaan korvaa riittävää ja laadukasta harjoittelua.

Entisellä keihäsmiehellä on monipuolista urheilutaustaa myös jalkapallon ja tenniksen parista. Tämän Lehtonen kokee suurena hyötynä. Kun oma ura päättyi loukkaantumisiin, päätyi Lehtonen fysioterapian pariin.

–Urheilijoiden kanssa työskentelyä helpottaa, kun ymmärtää, mitä harjoittelu on ja mitä se vaatii. Urheilijaelämä on kokonaisvaltaista, eikä urheilun, opiskelun ja muun elämän välille tasapainon löytäminen ole aina helppoa.

Syksyllä turkulaistunut Lehtonen kertoo maisemanvaihdoksen ja muuton uusiin ympyröihin olleen mielelle virkistävää. Kovana kalamiehenä tunnettu Lehtonen on viihtynyt Turussa, vaikka hämmästeleekin kaupungin pimeyttä. Urheiluakatemialla työskentelyn lisäksi YAMK -tutkinnon opiskelu ja toiminimen kautta tehtävät fysioterapeutin työt täyttävät arjen, mutta siitä huolimatta parhaat kala-apajat on keretty jo löytämään.

Urheiluakatemiassa Lehtonen on monen muun tapaan viihtynyt. Mielenkiintoinen ja haasteita tarjoava työ yhdistettynä mahtavaan työyhteisöön, saa Lehtosen syttymään. 

–On ollut tosi kivaa! Niin hauskoja veijareita täällä toimisto täynnä. Valmentajien kanssa on ollut helppo tehdä töitä ja vuorovaikutus pelaa meillä hyvin. Arvostan paljon myös sitä, että on vapaus tehdä työpäivästä sen näköinen, kun haluan.