Keväällä Paavo Nurmi -keskuksessa liikuntalääketieteeseen erikoistumisensa aloittanut Poikonen on nyt syksyn ajan ollut tiiviisti mukana Urheiluakatemian urheilijoiden arjessa.

Paula Poikonen on liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri Paavo Nurmi Keskukselta. Jo keväällä erikoistumisensa aloittaneen Poikosen kasvot jäivät silloin koronan myötä vielä monille tuntemattomiksi, mutta nyt syksyllä työrintamalla on päästy vihdoin normaalimpaan arkeen kiinni. Poikosen mukaan syksy on sujunut hyvin, ja hän on tullutkin jo monelle urheilijalle kentän reunalla tutuksi.

Syksyn aikana perinteisen vastaanottotyön lisäksi Poikonen on hoitanut urheilijoiden terveystarkastuksia, urheilulukion ensimmäisen vuosikurssin seulontoja ja erilaisia koulutuksia. Sen lisäksi Poikonen on käynyt tutustumassa Urheiluakatemian urheilijoihin ja valmentajiin sekä olosuhteisiin lajivierailujen kautta.

 

–Olen vieraillut säännöllisesti eri lajien aamutreeneissä. Pääosin tämä on ollut vielä tutustumista puolin ja toisin, mutta uskon, että tuttu naama madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä. Paljon olen päässyt jo Urheiluakatemian urheilijoiden kanssa työskentelemään.

Poikonen on valmistunut Turun Yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2011. Lapsien urheiluharrastukset sekä oma muodostelmaluistelutausta ohjasivat lopulta kuitenkin erikoistumaan liikuntalääketieteen pariin. Mitään erityistä kiinnostuksenkohdetta Poikonen ei liikuntalääketieteen sisällä aio vielä nimetä, sillä viisi vuotta kestävää erikoistumista on vielä vuosia jäljellä.

–Tällä hetkellä minua eniten kiinnostaa nuorten sekä naisurheilijoiden asiat. Koen kuitenkin, että haluan pitää vielä vaihtoehdot avoinna, enkä urautua liikaa johonkin tiettyyn tässä vaiheessa.

Poikosen mukaan parasta hänen työssään on monipuolisuus. Hän on tehnyt valmistuttuaan paljon erilaisia lääkärin töitä, ja vaikka kokemusta on kertynyt useista jutuista, ei hän ole päässyt ikinä keskittymään vain yhteen asiaan. Tämä tekee Poikosen mielestä töistä tällä hetkellä vieläkin mielekkäämpiä. Urheilijoiden parissa työskentely on ollut Poikosen mukaan antoisaa ja hän haluaa erityisesti Urheiluakatemian nuorille urheilijoille muistuttaa, että rohkeasti saa ottaa yhteyttä.

–Meihin voi Paavo Nurmi Keskuksella ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Ollaan täällä auttamassa Urheiluakatemian urheilijoita, joten rohkeasti vaan soittoa tai viestiä meille, mikäli jokin asia mietityttää!

Tästä linkistä pääset Paavo Nurmi -keskuksen sivuille.