Kesätyöseteli korvaa työnantajalle 310 euroa turkulaisnuoren palkkakuluja. Seteli myönnetään turkulaiselle vuosina 2004–2007 syntyneelle nuorelle, mutta työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa.

Lisätietoja: Kesätyösetelit

Hae mukaan 

Turun kaupungin kesätyösetelin avulla nuori pääsee töihin.

Kesätyöseteli korvaa työnantajalle 310 euroa turkulaisnuoren palkkakuluja. Seteli myönnetään turkulaiselle 2004–2007 syntyneelle nuorelle, mutta työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa. Työn kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika vähintään 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana. Kesätyön pitää sijoittua ajanjaksolle 1.5.–31.8.2022. 
 
Nuorten täytyy hakea kesätyöpaikkoja itsenäisesti yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, seurakunnista tai säätiöistä. Työnantaja voi hyödyntää nuoren saaman kesätyösetelin arvon hakemalla tukisumman jälkikäteen Turun kaupungilta.
‒ Nuorten on mahdollista saada työpaikkoja muun muassa kahviloista, kaupoista ja marjatiloiltakin, Työpisteen projektityöntekijä Rosa-Liina Räisänen kertoo.
 
Tuen saa työnantaja, joka maksaa nuorelle joko työehtosopimuksen mukaista koululaisen tai kesätyötekijän palkkaa tai vähintään 350 euroa kahdelta viikolta. Samaan työpaikkaan voidaan seteleitä myöntää viisi kappaletta eri työntekijöille. 
 
Kesätyöseteleillä pyritään helpottamaan nuorten työllistymistä ja tietysti myös tukemaan yrittäjiä. Omavastuuosuus palkasta jää yrittäjälle verraten pieneksi.  

Räisänen kannustaa nuoria tarttumaan mahdollisuuteen työllistyä setelin avulla.

– Käy rohkeasti kysymässä kesätyöpaikkaa ja ota mukaan netistä tulostettava esitietolomake. Jos saat työpaikan, tule hakemaan kesätyöseteli Työpisteeltä ajanvarauksella, Räisänen neuvoo. 

Omalla liikeidealla kesäyrittäjäksi 

Kesäyrittäjä-ohjelma puolestaan tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle kesätyölle auttamalla nuoria kokeilemaan matalalla kynnyksellä yrittäjyyttä kesän aikana. Kampanja on suunnattu 17–29-vuotiaille nuorille. Mukaan haetaan omalla yritysidealla. 
‒ Esimerkiksi viime kesänä Työpisteen järjestämällä kesäyrittäjätorilla nuoret myivät itse tekemiään käsitöitä ja koruja, Räisänen kertoo. 
 
Nuori saa kesän ajaksi tuekseen oman mentorin sekä sparrausta ja apua liikeidean jalostamiseen sekä lisäksi hänelle tarjoutuu hieno mahdollisuus oppia elämässä myöhemminkin hyödyllisiä taitoja. 

Turun kaupunki tarjoaa kampanjaan osallistuvalle nuorelle 310 euron kesäyrittäjästipendin, joka auttaa yritystoiminnan alkuun. Valtakunnallista kampanjaa koordinoi Talous ja nuoret TAT-järjestö. 
 
Haku kampanjaan on auki 14.2.–20.4.2022. Kampanja tarjoaa nuorelle yrittäjyyskurssin, yhteisiä tapahtumia sekä vahvan tukiverkoston koko kesän ajan. 

Asiasanat: