Urheilijan polulla -juttusarjassamme pääset tutustumaan Turun seudun urheilu- ja liikuntapainotteisiin yläkouluihin. Tällä kertaa esittelyvuoron saa Luostarivuoren urheiluyläkoulu.

Luostarivuoren yläkoulussa uusi lukuvuosi on jo täydessä vauhdissa ja kahdeksannen luokan oppilaat ovat aloittaneet päivänsä liikuntatunnilla koulun kuntosaliluokassa.

Tennistä harrastava Anna Salonen halusi ehdottomasti hakea Luostarivuoren kouluun liikuntaluokalle, jotta osallistuminen seuran järjestämiin aamuharjoituksiin kahdesti viikossa olisi mahdollista. Seuran järjestämien harjoituksien lisäksi Urheiluakatemia on mukana yhtenä päivänä viikossa koulun liikuntatunnilla, jolloin ollaan esimerkiksi kuntosalilla urheiluakatemian ominaisuusvalmentajan kanssa.

Anna Salonen opiskelee Luostarivuoren yläkoulun kahdeksannella luokalla.

- "Kaikki urheiluakatemian valmentajat ovat todella mukavia ja he tuovat liikunnan tunteihin paljon monipuolisuutta. Liikuntaluokalla opiskelu tukee hyvin omaa urheilua ja kun tykkää liikkua muutenkin paljon, on kiva saada urheilla myös koulupäivän aikana."

Annan arki yläkoulun liikuntaluokalla onkin urheilupainotteista. Aamut alkavat usein harjoituksilla, joiden jälkeen koulu alkaa kymmeneltä ja jatkuu iltapäivään asti. Koulupäivän jälkeen illalla on vielä seuran järjestämät harjoitukset. Harjoitella tulee paljon, sillä Anna haluaa menestyä tenniksen juniorikilpailuissa niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Ottelupäivissä Annalla on mukana myös jonkin verran taikauskoa, sillä pallo tulee aina vaihtaa hävityn pisteen jälkeen, jotta seuraava piste kääntyy taas voitoksi.

Liikuntaluokalla opiskelu helpottaa Pöytyällä asuvan Venla Holman arkea.

Myös Annan luokkakaverilla Venla Holmalla on taikaa kilpailupäivissään, sillä uimari kertoo uivansa tietyt matkat aina tietyllä uimapuvulla. Venla päätyi hakemaan liikuntaluokalle helpottaakseen kulkemista kotoa kouluun sekä harjoituksiin. Pöytyällä asuvan uimarin matkat kouluun ja harjoituksiin muodostuvat helposti pitkiksi, mutta liikuntaluokan aamutreenien ansiosta harjoittelun ja opiskelun yhdistäminen on helpompaa ja siten myös iltaisin jää enemmän vapaa-aikaa. Urheilussa Venlan tavoitteet menestyä oman ikäluokan mestaruuskilpailuissa sekä päästä nuorten olympiafestivaaleille ovat selkeät, mutta suunnitelmat yläkoulun jälkeen ovat vielä avoinna. Urheilulukio on kuitenkin käynyt mielessä.

 

Tytöt ovat yhtä mieltä siitä, että parasta liikuntaluokalla on siellä vallitseva yhteishenki.

- "Samanhenkisyys on parasta. Ollaan kaikki urheilijoita, käydään treeneissä ja tehdään samoja asioita. Ollaan kaikki samaa porukkaa!"

 

Lue lisää Luostarivuoren kotisivuilta klikkaamalla tästä.