Tenho on onnistunut yhdistämään huippujalkapalloilijan uran opintoihin Turun ammattikorkeakoulussa

Korkeakoulujen yhteishaku


15.3.2023 klo 8.00 –
30.3.2023 klo 15.00

opintopolku.fi

Kaarinasta lähtöisin oleva Miro Tenho debytoi viime vuonna Huuhkajissa ja kantaa tällä hetkellä kapteenin nauhaa HJK:n riveissä Helsingissä. Maajoukkuepelaaja elättää itsensä jalkapallolla ja opiskelee urheilun rinnalla itselleen toista ammattia Turun ammattikorkeakoulussa.

Jalkapallo on unelmaduunia minulle, mutta täytyy olla realistinen. Ura ei välttämättä kestä pitkää, varsinkaan Suomessa, joten siksi myös opiskelu on itselleni tärkeää.

Tenho on onnistunut järjestämään liiketalouden tradenomiopinnot yhdessä Turun AMK:n opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa. Päivätoteutus on opintojen alkuvaiheiden jälkeen vaihtunut monimuoto-opintoihin ja tällä hetkellä monet kurssit Tenho suorittaa Campus onlinessa. Urheiluakatemialaisena Tenho on saanut kerrytettyä opintoja myös Urheiluvalmennuksen kurssilla, joka voidaan sisällyttää osaksi korkeakoulu-urheilijan vapaasti valittavia opintoja.

Teimme opinto-ohjaajani kanssa suunnitelman monimuoto-opintoihin ja se on toiminut erittäin hyvin kohdallani. On ollut kiva pystyä valitsemaan itselle tarpeellisia ja mielekkäitä kursseja treenien rinnalle. Kevään aikana suoritan kaikki kurssit loppuun ja sen jälkeen alan työstämään opparia. Jouluna olisi tarkoitus saada tradenomin paperit käteen!

Urheilu-uralla Tenhon seuraavat sävelet ovat selvät; murtautuminen Huuhkajiin entistä vahvemmin sekä lähitulevaisuudessa sopimus myös ulkomaille.

Varmasti jokainen suomalainen jalkapalloilija haluaa jossain vaiheessa uraansa pelaamaan ulkomaille. Teen itsekin sitä kohti päivittäin töitä. Sopimusta Klubin kanssa on jäljellä tämä kausi, joten sitten olen avoin uusille mahdollisuuksille.

 

Kuva: Jimi Soinila