Viiden turkulaisen korkeakoulun yhteinen kesäkoulu Turku Åbo Summer School onnistui tänä vuonna saamaan yli 500 ilmoittautunutta opiskelijaa. Turku ja sen laadukas korkeakoulutarjonta keräsi ilmoittautumisia ympäri maailman. Ilmoittautuneita tuli paljon Euroopan maista, Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta.

Turku Åbo Summer School on Turun viiden korkeakoulun ja Turun kaupungin yhteisen Study in Turku -verkoston rahoittama kesäkoulu korkeakouluopinnoista kiinnostuneille kansainvälisille osaajille. Kesäkoulun kurssitarjonta verkossa ja kahden viikon intensiiviopetus Turussa tarjoavat maistiaisen turkulaisten korkeakoulujen laadukkaasta opetuksesta.

Lue lisää Turku Åbo Summer Schoolista: turkuabosummerschool.utu.fi

Monipuolinen kurssitarjonta tuo opiskelijat Turkuun

Kesäkoulun kasvanut kiinnostus johtuu laadukkaasta ja monipuolisesta kurssitarjonnasta, joka on ollut näkyvillä kesäkoulun verkkosivuilla viime joulukuusta alkaen. Eri alojen kursseja on tarjolla 17 kappaletta viidestä turkulaisesta korkeakoulusta. Tietoa kesäkoulusta välitettiin myös partnerikorkeakoulujemme kautta suoraan korkeakouluopiskelijoille ympäri maailman.

”Hankalien koronavuosien jälkeen kesäkoulussa mukana olevat asiantuntijat ja opetushenkilökunta pystyivät kokoamaan monipuolisen ja houkuttelevan kurssitarjonnan sekä markkinoimaan sitä uudistettujen verkkosivujen kautta onnistuneesti.” kiittelee Turku Åbo Summer Schoolin ohjausryhmän puheenjohtaja Annukka Väre Turun yliopistosta.

Kesäkoulun ohjausryhmä arvioi laajan ja oikea-aikaisesti markkinoidun kurssitarjonnan lisäksi kansainvälisen liikkuvuuden ja matkustamisen ylipäätään lisääntyneen. ”Turku Åbo Summer School on kansainvälisesti kiinnostava kokonaisuus, joka on selvästi onnistunut herättämään kansainvälisten osaajien mielenkiinnon Turkua kohtaan. Saamme hyvän kontaktin opiskelijoihin, jotka myönteisen kokemuksensa rohkaisemana toivottavasti hakeutuvat korkeakouluihimme tutkinto-opiskelijoiksi.” pohtii kesäkoulun projektisuunnittelija Sonja Kareranta.

Kesäkoulun opiskelijat tutustuvat kestävästi Turkuun

Kesäkoulun kurssit alkavat elokuun alussa. Turku Åbo Summer School esittelee myös Turkua opiskelijakaupunkina ja osallistujille tarjotaan kestävästi toteutettu sosiaalinen ohjelma kaupungissa ja sen lähiseudulla. Sustainable Social Programme -ohjelmaan haetaan turkulaisia korkeakouluopiskelijoita tapahtumatuutoreiksi. Kesäkoulun opiskelijat viettävät aikaa kaupungissa paikallisten kanssa ja mukaan tuutoriksi voi hakea 1.6.2023 mennessä (hae mukaan tästä linkistä - Webropol).

Lisätietoja:

Sonja Kareranta

Turku Åbo Summer School -projektisuunnittelija, sonja.kareranta@utu.fi

Study in Turku -verkosto on Turun kaupungin ja viiden turkulaisen korkeakoulun yhteistä toimintaa, joka tekee Turusta Suomen kiinnostavimman ja vetovoimaisimman opiskelijakaupungin. Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian ylioppilas- ja opiskelijakunnat sekä Turku Science Park ovat myös mukana verkoston toiminnassa. Turussa opiskelijakaupunkia tehdään yhdessä!