Turun ammatti-instituutti

Turun ammatti-instituutti (TAI) toimii osana Turun Seudun Urheiluakatemiaa ja tarjoaa urheilijoille ammatillista koulutusta. Opetusministeriö on myöntänyt Turun ammatti-instituutille erityisen tehtävän toimia ammatillisena urheiluoppilaituksena. Urheilija voi hakeutua mille tahansa Turun ammatti-instituutin tarjoamista koulutusaloista ja urheilukoulutus on avoinna kaikkien lajien urheilijoille.

Turun ammatti-instituutissa hankit ammatillisen koulutuksen ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana täysipainoisesti. Koulupäivän aikana tapahtuva urheiluvalmennus on osa opiskelijan opintoja jotka toteutetaan Urheiluakatemian ammattivalmentajien toimesta. Valmennusajat sijoittuvat aamupäivän tunneille 2-4 kertaa viikossa ja harjoitusryhmät muodostuvat Turussa toimivien toisen asteen urheiluoppilaitosten urheilijoista. Harjoituspaikkoina toimivat Turun kaupungin tarjoamat liikunta ja urheilutilat.

Urheilun ja opintojen yhdistämisessä auttavat päätoiminen urheilukoordinaattori sekä urheilijoiden ohjaamiseen erikoistuneet opinto-ohjaajat. Ryhmänohjaajilla ja muulla henkilökunnalla on ymmärrys urheilevien opiskelijoiden erityisistä tarpeista. Tärkeimpiä tukimuotoja ovat henkilökohtainen opintosuunnitelma, päivittäistuki opiskelijan arjessa, oppilaitosten organisoima joustava työjärjestys sekä urheiluakatemian laaja asiantuntijapalveluverkosto.

Urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen haetaan yhteishaun yhteydessä haettavan alan lisäksi lähetämällä yhteishaun kopio ja urheilijatietolomake toisen asteen yhteishaun 2019 päättymiseen mennessä osoitteeseen:
Turun Seudun Urheiluakatemia
Kerttulin urheilulukio
Kaarinankatu 3
20500 Turku

Lisätietoja
Mika Korpela
Huippu-urheilukoordinaattori
Turun Seudun Urheiluakatemia
050 432 3592
mika.korpela@turku.fi