Kerttulin urheilulukio

Kerttulin urheilulukio tarjoaa lajeissaan huipulle pyrkiville nuorille mahdollisuuden täysipainoisen, joustavasti järjestetyn lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämiseen. Kerttulin urheilulukio on Varsinais-Suomen ainoa urheilulukio ja myös Suomen toiseksi suurin. Kerttulin urheilulukio on Turun Seudun Urheiluakatemiaa koordinoiva oppilaitos. Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluakatemiastatuksen Turun Seudun Urheiluakatemia sai vuonna 2008.

Kerttulin urheilulukio on avoin kaikkien lajien urheilijoille ja valmennusta järjestetään 12 eri lajissa. Lajeissa, joissa ei järjestetä lajivalmennusta, urheilija voi harjoitella yleisvalmennuksen harjoitusryhmässä tai seuran ja lajiliiton kanssa tehtävän erillisen valmennussopimuksen turvin.

Urheilulukiolainen voi suorittaan 12-20 urheiluvalmennuksen kurssia ja jättää pois enintään kahdeksan valtakunnallisesti pakollista kurssia opinto-ohjelmastaan. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka tarkistetaan säännöllisesti.

Urheilulukioon hakevan tulee toimittaa lukion ainevalintakortin lisäksi urheilijatietolomake toisen
asteen yhteishaun 2019 päättymiseen mennessä osoitteeseen:
Kerttulin urheilulukio
Kaarinankatu 3
20500 Turku

Tutustu oppilaitokseen www.kerttulinlukio.fi