Turun ammatti-instituutti

Lataa esite

Urheilijapolku (pdf)

 

Lisätietoja

Juha Lönnqvist
Valmennusvastaava
040 193 1569
juha.lonnqvist@edu.turku.fi

Turun ammatti-instituutti (TAI) toimii osana Turun Seudun Urheiluakatemiaa ja tarjoaa urheilijoille ammatillista koulutusta. Opetusministeriö on myöntänyt Turun ammatti-instituutille erityisen tehtävän toimia ammatillisena urheiluoppilaituksena. Urheilija voi hakeutua mille tahansa Turun ammatti-instituutin tarjoamista koulutusaloista ja urheilukoulutus on avoinna kaikkien lajien urheilijoille.

Turun ammatti-instituutissa hankit ammatillisen koulutuksen ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana täysipainoisesti. Koulupäivän aikana tapahtuva urheiluvalmennus on osa opiskelijan opintoja, jotka toteutetaan Turun Seudun Urheiluakatemian ammattivalmentajien toimesta. Valmennusajat sijoittuvat aamupäivän tunneille 2-4 kertaa viikossa ja harjoitusryhmät muodostuvat Turussa toimivien toisen asteen urheiluoppilaitosten urheilijoista. Harjoituspaikkoina toimivat Turun kaupungin tarjoamat liikunta- ja urheilutilat.

Urheilun ja opintojen yhdistämisessä auttavat päätoiminen valmennusvastaava sekä urheilijoiden ohjaamiseen erikoistuneet opinto-ohjaajat. Vastuuopettajilla ja muulla henkilökunnalla on ymmärrys urheilevien opiskelijoiden erityisistä tarpeista. Tärkeimpiä tukimuotoja ovat henkilökohtainen opintosuunnitelma, päivittäistuki opiskelijan arjessa, oppilaitosten organisoima joustava työjärjestys sekä urheiluakatemian laaja asiantuntijapalveluverkosto.

Turun ammatti-instituutti tarjoaa urheilijoille seuraavat opintokokonaisuudet:

Tutkinnon osa: Yhteiskunta ja työelämäosaaminen (11 osp)

  • Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen (pakollinen), 2 osp
  • Aktiivinen urheiluvalmentautuja, 3 osp
  • Kehittyvä urheiluvalmentautuja, 3 osp
  • Urheiluvalmentautuja, 3 osp

Tutkinnon osa: Lukio-opintoja tai muita jatko-opintovalmiuksia tukevia opintoja tai osaksi ammatillisia tutkinnon osia (5-25 osp)

  • Aktiivinen kilpaurheilija, 5 osp
  • Kehittyvä kilpaurheilija, 5 osp
  • Kilpaurheilija, 5 osp
  • Ammattimainen urheilija, 5 osp
  • Huippu-urheilija, 5 osp

Edellä mainitut opintokokonaisuudet ovat osa tutkintoa, jonka vuoksi urheilevat opiskelijat voivat jättää opintosuunnitelmastaan pois joitakin muussa tapauksessa pakollisia opintoja.

Urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen haetaan yhteishaun yhteydessä haettavan alan lisäksi lähetämällä yhteishaun kopio ja urheilijatietolomake toisen asteen yhteishaun päättymiseen mennessä osoitteeseen:

Turun Seudun Urheiluakatemia
Kerttulin urheilulukio
Kaarinankatu 3
20500 Turku

 

Käyntiosoite: 

Käsityöläiskatu 10
20100 Turku

Puhelin:

Ohjaus- ja hakupalvelu (myös WhatsApp tai tekstiviesti) 040 186 5208
Sähköposti: 
ohjaushaku@edu.turku.fi

Aukioloajat

Ma - Pe 09:00 - 15:00

Poikkeusaukioloajat

20.2.2023 - 24.2.2023
Suljettu
11.4.2023 - 14.4.2023
Suljettu