Jääkiekko

Valmentajat

 

Terhi Mertanen
Nuorten olympiavalmentaja (NOV)
Jääkiekko tytöt/naiset
040 5944 945
terhi.mertanen@TPS.fi

 


Timo Hirvonen
Nuorten olympiavalmentaja (NOV)
040 514 9819
timo.hirvonen@edu.turku.fi

 


Harjoittelupaikat

Impivaaran jäähalli
Gatorade Center
Kupittaan jäähalli

Valmennus

Yläkoulu

Jääkiekon yläkouluvalmennus tapahtuu yhteistyössä koulujen (Puropelto ja S:t Olofsskolan) sekä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa. Toiminta on laadukasta harjoitusmäärien ja sisällön osalta.

7.- ja 8. luokkalaisille on järjestetty kaksi harjoitusaamua. Joka toinen viikko on kaksi lajiharjoitusta ja joka toinen viikko yksi lajiharjoitus sekä yksi telinevoimisteluharjoitus. Lisäksi viikkoon kuuluu opetussuunnitelman mukainen koululiikunta.

9. luokalla on mahdollistettu kaksi lajiharjoitusta viikossa. Lisäksi lukujärjestyksen koululiikunta opetussuunnitelman mukaisesti.

Toinen aste

Jääkiekon valmennusryhmässä valmentautuu alueen lahjakkaimpia pelaajia Kerttulin urheilulukiosta, Katedralskolanista ja Turun ammatti-instituutista. Urheiluakatemiavalmennuksen tarkoitus on olla yksilön kokonaisvaltaista kehittymistä ja samalla seuravalmennusta tukevaa toimintaa.

Urheiluakatemiavalmennuksessa voidaan mahdollistaa neljä ohjattua harjoitustapahtumaa viikossa. Harjoittelu tapahtuu aamuisin. Näin ollen aamuvalmennuksella on merkittävä osuus pelaajan jokapäiväisessä harjoittelussa ja kokonaisvaltaisessa valmentautumisessa. Valmennus toteutetaan yhteistyössä lajiliiton, TPS:n sekä TuTo:n kanssa.

Korkea-aste

Korkeakouluista on mahdollisuus osallistua Turun Seudun Urheiluakatemian valmennustoimintaan. Pääsääntöisesti opiskelijat harjoittelevat oman seuran viikkorakenteen mukaisesti.

Tavoitteet

  • Urheilijan opintojen edistymisen tukeminen
  • Yksilön laji- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun tukeminen
  • Urheilijan seurajoukkueen harjoitussuunnitelman tukeminen
  • Ajankäytön ja kokonaisrasituksen seuraaminen
  • Erilaisten harjoittelutapojen merkityksen sisäistäminen