Käsipallo

Valmentajat

Aku Kuusisto
0445180299
aku.kuusisto@turku.fi

 
Ominaisuusvalmennus suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä seuravalmentajan ja urheiluakatemian ominaisuusvalmentajien kanssa.
 
Päivittäistä valmennusta ovat tukemassa urheiluakatemian ominaisuusvalmentajat, fysioterapeutit, ravitsemusvalmentajat ja urheilupsykologit. Fysiikkatestaus toteutetaan käsipallon kausiohjelman mukaisesti akatemian testivastaavan toimesta.
 

Pääasialliset harjoittelupaikat

Samppalinnan palloiluhalli
Oheisharjoittelutilat Kupittaalla

Käsipalloryhmän toisen asteen lajiryhmässä valmentautuu vuosittain noin 15 alueen lahjakkainta käsipalloilijaa. Urheiluakatemiavalmennuksessa käsipalloilijalle kertyy viikossa 3-5 ohjattua aamuharjoitustapahtumaa, joiden sisältö tukee kokonaisvaltaista harjoittelua seurajoukkueharjoitusten ohella.
 
Harjoittelu tapahtuu arkiaamuisin 7:45-9:15 mahdollistaen iän myötä kasvavan harjoitusmäärän toteutumisen ja yhdistämisen toisen asteen opintoihin. Aamuharjoitustoiminnan suunnittelu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten seurojen valmentajien kanssa, jolloin pelaajakohtainen harjoittelun ohjelmointi toteutuu viikkotasolla. Harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa ovat päivittäin mukana myös urheiluakatemian ominaisuusvalmentajat ja asiantuntijat.
 
Toiminta painottuu toisen asteen lajiryhmän toimintaan, jonka lisäksi korkeakouluikäiset huippu-urheilijat toteuttavat oheisharjoittelunsa lajiryhmän mukana tai lajivalmentajan ohjauksessa. Peruskoulun liikuntaluokilla urheilee vuosittain myös käsipalloilijoita.

Tavoitteet

  • Urheilijan opintojen edistymisen tukeminen
  • Yksilöllisten lajitaitojen kehittäminen
  • Fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ja vammoja ennaltaehkäisevä harjoittelu
  • Urheilijan ajankäytön ja kokonaisrasituksen seurannan tukeminen
  • Urheilijana kasvaminen kentällä ja sen ulkopuolella

Lisää tietoa käsipallon urheiluakatemiatoiminnasta myös Käsipalloliiton sivuilla: Suomen Käsipalloliitto